Voetbal 3de afdeling VV A

Voorde-Appelterre blijft kanshebber voor periodetitel, Hamme krijgt een pak slaag

Aalter verloor met 6-2 van Overijse. © Vel

Tempo Overijse en Voorde-Appelterre lieten op de voorlaatste speeldag van de eerste periode geen steek vallen. Eén van beide teams kan zich volgende week dus al verzekeren van een ticket voor de eindronde.

Overijse maakte zaterdagavond al brandhout van rode lantaarn Aalter (6-2). Voorde-Appelterre kwam tegen Roeselare-Daisel wel op achterstand maar zette die misstap snel recht (4-1). Op de slotdag van de eerste periode trekt Overijse naar het niet te onderschatten Anzegem, terwijl Voorde-Appelterre het bezoek krijgt van Wielsbeke.

“De kaarten liggen gelijk”, aldus Voorde-trainer De Durpel. “Wij hebben het thuisvoordeel, maar we krijgen allebei een stevige West-Vlaamse karakterploeg tegenover ons. De druk zal allicht wel groter zijn bij Overijse. Zij worden door iedereen als de te kloppen ploeg aanzien dit seizoen. Wij kunnen niet ontkennen dat het bij ons ook goed loopt, maar er heerst geen druk.”

Voorde-Appelterre kwam tegen Roeselare ongelukkig op achterstand toen doelman Figys zich miskeek op een voorzetschot van Prinsier. De thuisploeg zette die misstap echter snel recht. Gil Figys swingde de gelijkmaker binnen en De Drie scoorde ook nog twee keer voor de rust. In een overbodige tweede helft trok de thuisploeg de handrem op, maar zelfs dan kon Figys nog een vierde keer scoren.

Eendracht Aalter kon in Overijse een halfuur standhouden. De thuisploeg kwam wel vroeg op voorsprong, maar De Coninck stelde gelijk. In het derde kwartier scoorde Overijse echter nog drie keer en was de wedstrijd gespeeld. Aalter blijft daardoor alleen laatste en ziet de kloof met Elene-Grotenberge en Eppegem een puntje groter worden. Deze twee ploegen hielden elkaar immers in evenwicht (1-1). Beide teams namen elk een helft voor hun rekening. De bezoekers konden rond het uur de gelijkmaker scoren via Vermeer.

VW Hamme verloor met 5-1 van Wolvertem Merchtem. “Nooit meegemaakt. Een echte afgang,” hoorden we van de meegereisde Hamse supporters, die het na een uur bij 5-0 voor bekeken hielden en terug huiswaarts keerden. De ‘eerredder’ van Benkadourri, die samen met Mbow en Ibrahim Erturk aan de rust (toen het al 4-0 was) in de plaats kwam van Smet, Ponnet en Boulahmoum, hadden zij dan ook niet meer gezien. Na negen speeldagen tellen de Wuitens, die zichzelf voor aanvang van de competitie minstens in de top vijf zagen eindigen, al tien punten achterstand op het leidersduo. Het laat zich raden dat er deze week harde woorden zullen vallen in Hamme.

Hoger Op Kalken slaagde er na een flauwe wedstrijd tegen Drongen (0-0) niet in om na het verlies van Stekene alleen derde te worden. Stekene en Kalken kunnen nu ook wiskundig de eerste periodetitel vergeten. (ies)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten