Voetbal 1ste Nationale KVK Tienen - FC Knokke 2-0

Tiense spits Arne Naudts vindt frisheid en scherpte voor doel terug: “Twee keer scoren doet dubbel deugd”

Het was van 17 augustus geleden dat Arne Naudts de netten deed trillen. ©  Guy Meurs

Tienen -

Het duurde tot tien minuten voor tijd alvorens spits Arne Naudts (28) met twee doelpunten het betere spel van Tienen beloonde. Opvallend in dit hard bevochten duel met Knokke waren de tomeloze inzet en de sterke bank met keuzemogelijkheden voor coach Wouter Hias. Met de inbreng van Yacine Bentaeyb heeft hij in het offensieve compartiment alvast een goudhaantje.

René Beelen

Arne Naudts werd weggehaald bij Patro Eisden om te scoren. Het liep voor de ervaren centrumspits echter niet van een leien dakje. Het was van 17 augustus geleden dat Naudts de netten deed trillen en dat was goed voor een 2-2 draw in de uitmatch tegen Charleroi. Sindsdien bleef het voor de stoere knaap stil.

“Ik beschik over een sterke bank, dit is een luxe”, zei een glunderende Tiense coach Wouter Hias. En een luxe was het ook, want even voor het uur viel aanvaller Yacine Bentayeb in en de Fransman lag aan de basis van beide doelpunten. Telkens vanop de linkerflank trok hij de openingen. Op dat ogenblik stond Knokke met tien. Jamal Aabbou, ingekomen na de rust, werd na 62 minuten uitgesloten voor een klap in het gezicht van Simon Bracké. Met tien verwacht je dat het makkelijker zou gaan, maar Knokke bleef alles in de weegschaal gooien en toonde dat het met de negen op negen geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken.

“Ik weet het, ik scoorde slechts eenmaal en dat is niet genoeg voor een spits”, vertelde Arne Naudts met enige schuldgevoel want van een spits worden goals verwacht. “Ik kreeg in de eerste helft een grote kans en moest die altijd verzilveren. Maar in het voetbal is niet elke kans raak. Toevoer was er in alle wedstrijden voldoende. Ik kijk puur in eigen boezem. Dat het vaak bij mij niet lukte, wijt ik aan een gebrek aan de nodige frisheid en scherpte voor doel. Nu scoorde ik in vijf minuten twee keer en dit in de slotfase of op goede momenten. Dat doet dubbel deugd”

Yacine Bantayeb, die voorheen al het verschil had gemaakt, deed dat tegen Knokke opnieuw. “Ik ben blij voor Arne dat hij twee keer mijn assist afwerkte”, aldus een lachende Bentayeb.

“Iedere wedstrijd in deze reeks is moeilijk, we krijgen geen enkele overwinning op een presenteerblaadje”, ging Arne Naudts verder. “Nu vochten we fel voor iedere bal. Aan honderd procent voetballen, is noodzakelijk om problemen te vermijden. We wonnen door onze overgave de meeste duels en aan die zege valt niet te tornen. Ik zag dat er een stevig blok staat en dat we nauwelijks kansen weggaven. Slechts één herinner ik me in de tweede helft.”

“Deze driepunter is erg welkom, want met 15 punten sluiten we aan bij de middenmoot en kunnen zo naar boven kijken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten