Basketbal Beker van België Okapi Aalst - Spirou Charleroi 84-82

Kwalificatie was na heenmatch al verloren, maar Aalst put vertrouwen uit overwinning: “We vochten sterk terug”

Jordan Walker-Bolavia en Izaw - Samardzic Vukan tijdens wedstrijd Okapi Aalst-Spirou Charleroi. ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

In een sfeervol Forum klopte Aalst na Leuven Bears nu ook Charleroi. Al scheelde het niet veel, want met een eindscore van 84-82 was het verschil erg klein. De bekerkwalificatie werd evenwel vrijdag al te grabbel gegooid in de Spiroudôme, waar een twintiger werd geslikt.

Wim Redant

De bekerkwalificatie was eigenlijk een utopie na de ruime nederlaag in Charleroi. Die wedstrijd startte met een lastige verplaatsing. Wegens een ongeval op de autosnelweg zat Okapi twee uur lang op de bus en moesten ze de opwarming met flinke vertraging aanvatten. Charleroi startte dan ook nog eens erg agressief aan de wedstrijd, waardoor Aalst het bijzonder moeilijk kreeg. In het derde kwart naderde Aalst nog even tot op zeventien punten, maar in de ultieme slotfase ging het helemaal de verkeerde kant op.

Ondanks die geslagen positie stroomde het Forum zondag lekker vol voor een leuke partij basket in een sfeervolle zaal. Dorian Marchant maakte met tien punten, vier rebounds, drie assists en drie steals een goede beurt voor de thuisploeg: “Ons uitgangspunt was om te proberen winnen. In tweede instantie zouden we ook voor de kwalificatie gaan, indien de kans op een stunt zich aandiende. In ons eerste opzet slaagden we, ons hogere doel bleek niet te realiseren. Op vier minuten van het einde stonden we zeven punten in het krijt, maar we vochten sterk terug. Die reactie moeten we in het achterhoofd houden. Het bewijst dat we een scheve situatie kunnen rechtzetten. In de competitie kan dat een slok op de borrel betekenen.”

Vrijdag volgt ook in de competitie een trip naar Charleroi. Twee dagen later komen de Antwerp Giants op bezoek in het Forum. “Met onze smalle kern is zo’n tweeluik met slechts 46 uur recuperatie ertussen niet evident”, vervolgt Marchant, die zelf even uitwas met ziekte. “Maar intussen ben ik helemaal genezen van die verkoudheid en ik ben ook blessurevrij. Charleroi bleek in het bekertweeluik een maatje te groot, maar vrijdag wagen we een nieuwe kans. We moeten ons wel behoeden voor onbezonnen enthousiasme, want dat wordt afgestraft.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt