Voetbal  2de provinciale C  KAV Dendermonde 2 - KV Sint-Gillis Dendermonde 4

Neal Wauters wint overtuigend met Sint-Gillis op bezoek bij stadsrivaal én ex-club KAVD: “Dat ik tevreden ben, is een open deur intrappen”

Jonas Rogge wordt op de hielen gezeten door Elijah Ibrahim en Adil Tahiri  ©  Gregory Van Gansen

Dendermonde -

In een gezellig gevuld Ros Beiaardstadion heeft KV Sint-Gillis Dendermonde zondagmiddag de felbevochten derby tegen KAV Dendermonde gewonnen met een fraaie 2-4. Terwijl KV Sint-Gillis rustige verder opklimt in het klassement, blijft KAVD nog steeds puntenloos achter.

Dirk Van Bruysel

De wedstrijd was maar een kwartier ver wanneer eerst Christof Smekens en twee tellen later Joachim De Block de bezoekers een dubbele voorsprong bezorgden. Jonas Rogge zou nog voor de rust het lot van KAVD bezegelen.

“We hadden een duidelijk overwicht en de score kon beslist nog hoger zijn, maar in de slotminuten kon de thuisploeg nog een eervolle nederlaag uit de brand sleuren. Hoe ook, opdracht volbracht en op naar de volgende. Wij lopen alleszins niet naast onze schoenen en bekijken het van week tot week” aldus T1 van Sint-Gillis, Hans Canipel.

“Dat ik tevreden ben is een open deur intrappen, al vind ik niet dat die twee tegendoelpunten hoefden. We hadden er gerust een clean sheet van kunnen maken. Al was ik er aanvankelijk niet gerust in,” zegt Neal Wauters: “KAVD heeft nog geen enkel punt gehaald en heeft met Jan Straetman een nieuwe trainer. Ik vreesde de ploeg een beetje want eens zouden ze toch punten pakken en bovendien was er ook het trainerseffect. Plus: ik ken de kwaliteiten van Jan Straetman. Ik speelde ooit met hem samen bij, inderdaad, KAVD.”

“Het doet pijn om de ooit zo fiere KAVD nu te zien slabakken”, vervolgt Wauters: “We hebben achteraf met heel wat supporters nog kunnen nakaarten over de goede tijden bij KAVD. We speelden na mijn komst meteen kampioen in tweede provinciale. Nadien maakte ik vier goede seizoenen mee in eerste provinciale en werd ik zelfs aanvoerder van de ploeg. We speelden top vijf maar het jaar nadien moest iedereen vertrekken met het gekende gevolg. Ik hoop voor de club en haar supporters alleszins nog het beste. Trouwens, we zijn heel goed ontvangen in het Ros Beiaardstadion.”

In de andere kleedkamer maakte Jan Straetman de balans op van zijn eerste wedstrijd: “Ik zou liever begonnen zijn met winst, maar ik heb niet meteen voor een ommekeer kunnen zorgen. Toch zit hier geen coach in zak en as. Ik heb natuurlijk veel fouten gezien, maar ook positieve dingen. Er is nog veel werk, maar ik geloof er in. Er lopen bij KAVD heel wat jongens met individuele kwaliteiten rond en nu is het aan mij om van dit alles een groep te maken. Positief is alvast de inzet van de jongens. Het zijn stuk voor stuk jonge gasten die er zijn blijven voor gaan, want anders scoor je geen twee keer in de voorlaatste minuut. Neen, ik hou hier een positieve indruk aan over. En nu is het aan mij om op de kleine lichtpuntjes verder te werken.”

Aangeboden door onze partners