Voetbal 3de provinciale C FC Aalbeke

FC Aalbeke pakt eerste periodetitel in derde provinciale C, maar T1 Rodrigue Derycke houdt voeten op de grond: “Slechts even genieten, want promotie is nog geen feit”

Rodrigue Derycke verwacht nog een hevige strijd om de titel ©  VDB

Kortrijk -

FC Aalbeke had het zaterdag knap lastig tegen SV Moorsele B maar won uiteindelijk in de slotminuten met de kleinste cijfers. Met vier punten voorsprong op achtervolger Otegem zijn de Blauwe Uilen al zeker van de eerste periodetitel. “Maar het werk is nog niet gedaan”, blijft T1 Rodrigue Derycke met de voeten op de grond.

Geoffrey Vandenbulcke

FC Aalbeke stak het nooit onder stoelen of banken dat de blauwhemden liever vandaag dan morgen naar tweede provinciale willen. “Als ploeg moet je altijd proberen om zo hoog mogelijk te eindigen, maar je mag geen stappen overslaan”, zegt Rodrigue Derycke. “Met de eerste periodetitel zijn we al zeker van ons ticket voor de eindronde, maar daarmee is de promotie nog geen feit. Vorig seizoen stonden we na vijftien wedstrijden op de eerste plaats, maar uiteindelijk bleven we op het einde met lege handen achter. Van deze eerste periodetitel mogen we even genieten, maar ook niet te lang. Vanaf dinsdag moet er opnieuw hard gewerkt worden. Ondanks het feit dat we al ruim ons deel van de pech kregen, kunnen we toch op een geslaagd parcours terugblikken. Met dank aan de brede kern, anders hadden we het nooit kunnen redden. Sinds de competitiestart heb ik nog nooit twee speeldagen na elkaar met dezelfde ploeg kunnen spelen. Zo viel Sabri Bensalim onlangs uit. Een ferme tegenvaller, want hij is een bepalende speler.”

Nog veel concurrenten

In de strijd om de titel kan het nog best spannend worden. Otegem is sinds de trainerswissel uitstekend bezig, maar ook Marke, Emelgem-Kachtem, Lendelede en zelfs Ingelmunster zijn nog niet afgeschreven. “In onze reeks moet je iedere week top zijn”, weet Rodrigue Derycke. “Je hoeft de uitslagen maar te bekijken, die spreken voor zich. Zelfs tegen de staartploegen ben je nooit op voorhand gewonnen. Otegem wordt allicht de kwaadste klant. Zij kenden een moeilijke start, maar sinds Piet Timmerman er de sportieve lijnen uitzet, zijn ze aan een uitstekende reeks bezig. Maar bovenal moeten wij presteren. Als leider krijg je het volle gewicht op de schouders. Dat is de tol die je betaalt als favoriet, maar daar moet je ook tegen bestand zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten