Voetbal  2de Afdeling VV B  FC Lebbeke

Tom De Cock ziet waar het schoentje knelt bij FC Lebbeke: “Hamer op meer grinta”

Tom De Cock staat momenteel met Lebbeke nog net boven de degradatiezone op een vijftiende plaats. ©  Gregory Van Gansen

Lebbeke -

Op Lille ging Lebbeke met het kleinste verschil onderuit. Coach Tom De Cock loodste Lebbeke naar de tweede afdeling, waar hij intussen nog net boven de degradatiestreep prijkt en de keerzijde van de medaille leert kennen.

Wim Redant

De Cock stond aan het trainersroer bij Union, Aalst, Woluwe-Zaventem, Overijse en Dikkelvenne en reageert filosofisch op de vraag of zijn positie gevaar loopt. “Bij het vallen van de bladeren sneuvelen ook de trainers bij bosjes, maar met die vraag moet je terecht bij voorzitter René Mergan en sportief manager Gunther Impens. Ik besef dat de resultaten heilig zijn, maar over mijn groep mag ik niet mopperen. De winnaarsmentaliteit moet nog wel beter, want die is net als discipline en enthousiasme belangrijk om het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen. Mijn analyse van de voorbije weken is dat we telkens meer verdienden. Op Lille hadden we het voor rust moeilijk, maar nadien werden we de betere ploeg. Een poging van Mike De Pauw plofte via de keeper op de paal waarna we vijf minuten later de fatale treffer slikten. Ploegen als Turnhout en Lille zijn intrinsiek niet sterker dan Lebbeke. Zaterdag zag ik bij Lille een kwartet spelers met een mentaliteit van over mijn lijk, wat ik bij Lebbeke mis. We misten met het geschorste duo Ken Van Damme en Niels Loriers ook wel twee sleutelspelers. We moeten het ook nog steeds rooien zonder rechtsachter Mateo Sey en centrale middenvelder Thibault De Vlieger evenals Sam De Nauw en Thibau Dierickx. Bram Verhulst debuteerde, maar moest nog voor de rust naar de kant na een kniestoot in de rug. Verhulst is een defensieve middenvelder uit onze jeugdrangen, die ook wel deels gevormd werd bij Lokeren.”

Sleutelmatch

De Cock probeert de vinger op de wonde te leggen bij de aanloop naar de thuispartij tegen Tongeren, dat ook net een nul op zes achter de rug heeft. “We staan voor een sleutelmatch tussen twee ploegen in puntennood, die bij een nieuwe nederlaag in de gevarenzone terechtkomen. Fysiek bleken we in zeven van de negen voorbije wedstrijden de sterkere. Alleen kost het ons telkens ontzettend veel energie om kansen te creëren. We missen besluitvaardigheid en scherpte voor de doelmond. Op bepaalde facetten schieten we te kort. De laatste dertig meter richting doelmond vormt een probleem. Voorts werk ik wel graag met deze schitterende groep die ik weinig kan verwijten.”

De Cock maakt zich op voor cruciale weken. “Lebbeke was de laatste ploeg die opgevist werd voor tweede amateur. Dan weet je dat mogelijk een moeilijk overgangsjaar wacht, maar stilaan moeten we wel het hogere niveau oppikken. We staan voor belangrijke weken. Niemand staat graag in de rode zone. Ik hamer op meer grinta. Zeker in de zone van de waarheid moeten we er nog meer in geloven. We wisten vooraf dat het behoud afdwingen niet van een leien dakje zou lopen, maar ik geloof wel rotsvast dat mijn missie zal slagen en werk verder zoals ik dat de voorbije vijftien jaar deed.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten