Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen

KVE Drongencoach Jürgen Van Opstaele in zijn nopjes na tweede puntendeling op rij tegen team uit top vijf: “Blijven ons systeem trouw”

Van Opstaele wil met KVE Drongen eens werk maken van die eerste thuiszege. ©  Nic Declercq

Drongen -

Net als een week eerder tegen FC Voorde-Appelterre, bewees KVE Drongen vorige zondag opnieuw dat het dit seizoen echt wel een te duchten tegenstander is. “Met dit gelijkspel tegen HO Kalken hebben we toch kunnen bevestigen, dat stemt me zeker tevreden”, aldus Drongencoach Jürgen Van Opstaele.

Stefan Smet

“Ik ben zeker en vast tevreden”, kijkt Van Opstaele met een goed gevoel terug op het voorbije voetbalweekend. “Vooral ook omdat je merkt dat we in de goede richting evolueren. Natuurlijk wacht er ons een lang en zwaar seizoen en er zullen zeker nog wel pittige periodes volgen. Met dit gelijkspel tegen HO Kalken, een week nadat we ook al gelijkspeelden tegen Voorde-Appelterre, hebben we toch kunnen bevestigen, dat stemt me zeker hoopvol.”

Toch beseft Van Opstaele dat zijn team zichzelf niet altijd voldoende beloont. “Tegen Voorde-Appelterre gaven we in de slotfase inderdaad een wenkende overwinning uit handen, maar uiteindelijk was het net als zondagmiddag in Kalken toch een billijk resultaat. Het was tot twee keer toe heel nipt en het is dan ook telkens balanceren tussen de ambitie om de drie punten te grijpen en realisme omdat je het toch opneemt tegen heel sterke teams.”

Loepzuivere strafschop

“Ik denk dat het zondag toch eigenlijk doorlopend een gelijkopgaande partij was”, aldus nog Van Opstaele wiens plannetje perfect werkte. “Kalken vond niet meteen een antwoord op onze organisatie. Voor rust hadden we bovendien nog een uitstekende kans via Samimi en na de pauze was er een penaltyfase waarbij de ref niet inging op ons protest. Voor mij was dat echt een loepzuivere strafschop, zonde. Daarnaast was er ook nog het afgekeurde doelpunt van Vermeulen, blijkbaar was er buitenspel gesignaleerd.”

Ondertussen lonkt voor Drongen alweer een nieuwe thuiswedstrijd en dat schept ook weer verwachtingen. “Zondag spelen we nog eens thuis en dat is een nieuwe kans om een eerste thuisoverwinning te boeken. Dat leeft zeker in onze groep, dat spreekt voor zich. De beleving bij een duel voor eigen publiek is toch altijd net iets anders. Ik zag Eppegem dit seizoen toevallig al eens aan het werk. We mogen hen zeker niet onderschatten. Natuurlijk houden we rekening met onze eigen kwaliteiten, maar in dit driepuntensysteem kan het snel gaan.”

Verrassende uitslagen

“We zullen deze match zoals altijd vol overtuiging én met een duidelijk plan aanvatten. We moeten echter toch op onze hoede zijn”, waarschuwt de coach van KVE Drongen. “Van onderschatting mag er zeker geen sprake van. Zo brachten ze heel flitsend voetbal, maar verloren ze uiteindelijk wel van Stekene omdat ze hun kansjes niet konden verzilveren. In deze reeks krijg je elk weekend heel verrassende uitslagen en het is aan ons om deze keer niet de negatieve uitschieter te zijn.”

Om de eigen doelstelling te realiseren, wil Van Opstaele alvast niet van zijn eigen visie afwijken. “We blijven gewoon ons eigen systeem trouw en je merkt dat de spelers groeien in deze nieuwe reeks. Vergeet niet dat we heel verrassend zijn gepromoveerd. Niemand had ooit al ervaring opgedaan op dit niveau. Dus is het super knap dat we nog geen enkele keer zijn weggespeeld. We zijn als team zeker competitief en iedereen gelooft er in en alle jongens willen ook eens een steekje ophalen voor elkaar. Dat is ook essentieel om het behoud te verzekeren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten