Handgranaat en handvuurwapen gevonden in Nederlandse auto in Deurne, twee inzittenden worden voorgeleid

© BFM

In de Van Steenlandstraat in Deurne heeft de politie maandagavond een verdachte wagen onderschept. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse. In het voertuig werden een handgranaat en een handvuurwapen gevonden, meldt het parket dinsdagochtend. De twee inzittenden, 26 en 29 jaar oud, zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Het snelleresponsteam van de politiezone Antwerpen kon de Volkswagen Polo met twee inzittenden maandagavond onderscheppen in de Van Steenlandstraat in Deurne. De auto met Nederlandse nummerplaten kwam in beeld in een lopend onderzoek van de federale gerechtelijke politie naar aan het drugsmilieu gelinkt geweld. “De twee inzittenden werden gearresteerd”, bevestigt parketwoordvoerster Kato Belmans.

De verdachten, 26 en 29 jaar oud, zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. “Ze worden verdacht van poging tot vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuken op de wapenwetgeving en criminele organisatie”, aldus Belmans.

©  bfm

De Van Steenlandstraat bevindt zich achter de hoek van de Van Lissumstraat, daar werd eind augustus al een aanslag met brandbommen verijdeld door de eigen ‘bewakingsdienst’ van een drugsbende.

©  bfm

©  bfm

sare, jtp

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten