“Dit is heel zuur”: Michael Vanthourenhout had 6 seconden (!) voorsprong, maar stortte dan volledig in op de Koppenberg

©  Peter Malaise

Lars van der Haar (Baloise - Trek Lions) won dinsdag de Koppenbergcross, de openingsmanche van de X2O Badkamers Trofee. De Nederlander haalde het op en rond de bult van Melden in een sprint voor Eli Iserbyt, de voorbije drie jaar winnaar op de Koppenberg, en Michael Vanthourenhout. Die laatste leek op weg naar de zege maar stortte op de laatste beklimming van de Koppenberg in.

Vincent Van Genechten

“Natuurlijk is de ontgoocheling groot”, sakkerde Vanthourenhout na de finish. “Als je met een voorsprong de laatste rechte lijn ingaat en je ziet de eindmeet liggen, dan verwacht je te winnen. Ik liep echter totaal leeg in de laatste honderd meter. Dit doet pijn.”

Vanthourenhout sloeg een kloof omdat Van der Haar in de slotronde zijn voorwiel zag wegslippen en tegen de vlakte ging.

“Ik had echt niet gemerkt dat Lars ten val was gekomen”, zei Vanthourenhout. “Maar ik zag aan de reactie van het publiek dat er iets niet juist was. Toen ik achterom keek, had ik een kloofje. Ik heb dan niet geaarzeld en doorgegeven tot de finish. Eigenlijk heb ik te veel krachten verspeeld in het eerste wedstrijdgedeelte. Ik was niet goed en moest echt heel diep gaan om de rest te volgen. Die krachten kwam ik op het einde tekort. Het is jammer dat ik het net niet kon houden. Namen? Daar zit ik nu nog niet mee in mijn hoofd. Eerst dit proberen te verwerken.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt