“Klimaatactivisten verhinderen doorgang voor hulpdiensten nadat fietser overreden wordt in Berlijn”: politie start onderzoek

©  AP

De Duitse politie is een onderzoek gestart naar twee klimaatactivisten. Ze maakten deel uit van een groep demonstranten die maandag in Berlijn manifesteerde voor het klimaat. Maar door hun actie konden de hulpdiensten te traag tussenkomen na een zwaar verkeersongeval.

wverBron: BELGA

Maandagmorgen werd een 44-jarige fietser overreden door een vrachtwagen met betonmixer. De vrouw raakte nadien onder het gevaarte geklemd. Brandweerlui met speciaal materiaal stonden echter geblokkeerd door een actie van klimaatactivisten en kwamen met vertraging aan, waardoor ze volgens de brandweer moesten improviseren op de plaats van het ongeval.  

De vrouw werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen werd door een onbekende man zwaar verwond met een mes.

©  REUTERS

Volgens een politiewoordvoerder is een onderzoek gestart tegen twee personen van 63 en 59 jaar voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood en het verhinderen van hulpverlening. De activisten zouden zichzelf aan een verkeersbord hebben vastgekleefd.

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten