Wereldkampioen Tom Pidcock start op 19 november in veldrit van Merksplas

©  ISOPIX

Tom Pidcock is van plan om op 19 november zijn veldritseizoen aan te snijden in Merksplas. Sinds zijn wereldtitel in het Amerikaanse Fayetteville reed de nog altijd maar 23-jarige Brit van Ineos Grenadiers nog geen enkele cross met de regenboogtrui om.

Hugo Coorevits

De première is dus voor de derde proef van de Telenet Superprestige. De winnaar van de Touretappe naar Alpe d’Huez rijdt meteen de dubbel in dat weekend, want op zondag 20 november volgt in principe de Wereldbekerproef van Overijse. Zijn volledige crossprogramma is nog niet bekend, maar Pidcock is zinnens om behoorlijk wat veldritten te rijden. Of hij ook zijn wereldtitel verdedigt in Hoogerheide, is nog niet duidelijk, want op de Tourvoorstelling in Parijs vorige donderdag gaf hij al aan dat de voorjaarsklassiekers het allerbelangrijkste zijn van de eerste seizoenshelft van volgend jaar.

Het is op vandaag nog altijd niet precies bekend waar Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) mee in de dans springen, al wordt verwacht dat ze allebei eind november, begin december ook in het veld te zien zijn.(hc)

Aangeboden door onze partners