Samenvattingen en notities gezocht? UGent-studenten lanceren nieuw deelplatform

Studium wil het studeren een stuk eenvoudiger maken. ©  Joost De Bock

Gent -

Voor studenten van de Universiteit Gent is het vanaf nu eenvoudiger om samenvattingen en lesnotities te delen. Deze week lanceert Studium, een nieuw platform dat al hun kennis wil samenbrengen.

Max Dedulle

Samenvattingen en notities worden nu al gretig gedeeld onder studenten, maar dat gebeurt meestal via een kluwen van sociale media, mails en andere kanalen. Dat moet beter kunnen, vonden enkele oud-studenten Burgerlijk ingenieur - computerwetenschappen. Ze gaven de eerste aanzet voor Studium, een gratis website waar iedereen materiaal kan delen, bekijken en zelfs beoordelen. De Vlaamse Technische Kring, het FaculteitenKonvent en de Gentse Studentenraad zetten dat werk verder, en het platform staat sinds deze week online.

Het platform is voorlopig alleen maar toegankelijk voor studenten van de universiteit, die kunnen inloggen via hun centrale UGent-login. Plannen om Studium uit te breiden naar andere universiteiten of hogescholen zijn er voorlopig niet.

Wat je niet zomaar zal terugvinden op Studium: de vragen van vroegere examens. Vorig jaar paste de Universiteit het reglement aan, waardoor die niet meer mogen worden doorgegeven zonder toestemming van de lesgever. Dat zorgde toen voor heel wat discussie, want veel studenten gebruikten die vragen bij het studeren. Maar als die toelating van de lesgever er wél is, dan verschijnt de examenvragen op Studium.

Meer info vind je op https://studium.gent.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten