Voetbal 2de provinciale B

PERIODETITEL 2DE PROVINCIALE B. Jong Male laat eerste kans liggen, maar leider krijgt herkansing op veld van enig overgebleven concurrent Ardooie: “We houden ons lot in eigen handen”

Ambros Verschingel (Koekelare) verdedigt op de Maalse aanvoerder Darco Masselus. © Rudy Declerck

Brugge / Ardooie -

Leider Jong Male had zondag de eerste periodetitel al kunnen binnenrijven, maar Koekelare stak daar met 1-2 een stokje voor. Achtervolger VC Ardooie won wel (0-2 in Lombardsijde), waardoor zondag de ultieme apotheose volgt in een rechtstreekse confrontatie tussen de twee overgebleven kandidaten.

Benny Lingier

Het slotoffensief van Bredene (1-2 tegen Zwevezele) en Koekelare (1-2 tegen Male) kwam te laat, want alleen Male (21 op 27) en Ardooie (20 op 27) komen op de tiende speeldag nog in aanmerking voor de eerste periodetitel.

“Omdat De Swarte en Ide geschorst waren, opteerden we voor een 4-4-2-systeem met twee centrumspitsen, iets wat we nooit eerder uittestten”, zei T2 Kenneth Dhondt na de nederlaag van Jong Male tegen Koekelare. “Toch waren we in de eerste helft de dominante ploeg. We dwongen de mooiste kansen af en Patris opende ook de score. Net voor de rust maakte Driesse gelijk na een afgesnoepte bal, waardoor Koekelare uiteraard met een boost de kleedkamer in trok. We hadden de bezoekers helemaal in de tang, maar we vertikten het om de 2-0 te scoren. In de tweede helft slikten we de fatale 1-2. Jammer dat zoiets zich voltrekt op een ogenblik dat je het altijd moet vermijden. Natuurlijk hebben we met z’n allen een paar keer zwaar gevloekt, maar we houden ons lot in eigen handen. Niet verliezen wordt zondagmiddag in Ardooie onze hoofdopdracht. De thuisploeg moet winnen om nog over ons te springen. Wij willen absoluut die eindronde spelen en gaan er zondag dan ook 100 procent voor. Bredene vind ik ronduit het beste team uit de reeks, een ploeg met héél veel kwaliteit.”

Droomaffiche

Ardooie-trainer Pieter-Jan Ghyselen wentelt zich graag in de rol van underdog. “Voor ons vormt die periodetitel geen doel op zich, wel een eventueel extraatje. Ik hoop op een ontmoeting met veel volk, veel spankracht en vooral sportiviteit. We hebben in Lombardsijde onze job gedaan, nu vechten we het onder mekaar uit. De eerste periode eindigt gewoon met een droomaffiche. Jong Male is een ervaren en geoliede machine, die tegen Koekelare niet op volle sterkte aantrad. Wij tellen met Milan Devuyst en Guillermo Prez twee geblesseerden. Het wordt puzzelen, maar gelukkig keert Gianluca Cardoen terug uit schorsing. Weet je, wij hebben niks te bewijzen en genieten gewoon van onze huidige topklassering.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten