Voetbal 3de provinciale B

PERIODETITEL 3DE PROVINCIALE B. Titelfavoriet Eendracht Hooglede staat op zucht van eerste prijs: “Het zou moeten lukken”

Hooglede-trainer Filip Comptaert: “Dit is wel niet meer of minder dan een momentopname op ons traject richting het ultieme doel van dit seizoen, de titel.” © Bart Vandenbroucke

Hooglede -

In derde provinciale B lijken de kaarten voor de eerste periodetitel geschud, want titelfavoriet Hooglede deed wat het moest doen door met 1-0 te winnen van Keiem. Enkel als Eendracht verliest in De Panne én concurrent Gits met acht goals verschil van Staden wint, verhuist de periodetitel nog van eigenaar.

Amaury Verdruye

Op speeldag 9 ging het nog tussen de top drie om de periodetitel: Hooglede, Gits en Dikkebus. Door de overwinning van Hooglede valt Dikkebus sowieso uit de prijzen. “Dat is zeker geen ontgoocheling voor ons”, vertelt Dikkebus-coach Thierry Clatot. “Al van voor het seizoen zei ik dat Hooglede de te kloppen ploeg ging worden. Ik vond het al een knappe prestatie dat we tegen hen gelijkspeelden. Wij willen graag de eindronde halen, maar het is nog zeer vroeg op het seizoen. We staan echter goed geklasseerd en kunnen misschien nog tweede worden.”

VP Gits

VP Gits kwam over van vierde provinciale en is tot nog toe de verrassing van het seizoen in 3B. Enkel met een monsterzege in Staden kan de ploeg van Ringo Taillieu nog de periodetitel behalen. “Ik kijk alleen maar naar onder”, zegt Taillieu. “Het is ongelofelijk waar we vandaag staan. Dit hadden we vooraf nooit durven dromen. We kozen voor een kern van een twaalf spelers aangevuld met eigen jeugd. Onze doelstelling was dan ook om ons te redden, maar kijk nu. Er is dan ook geen haar op ons hoofd dat aan de periodetitel dacht. We gunnen het onze buren uit Hooglede van harte en ik denk dat het ook meer dan verdiend is.”

Eendracht Hooglede

Een uitgemaakte zaak dus voor Eendracht Hooglede? “We gaan het vel van de beer nog niet verkopen”, waarschuwt T1 Filip Comptaert, die zondagavond toch al een goed feestje aan het bouwen was met de spelers. “Het zou moeten lukken, maar in principe kunnen we die periodetitel wel nog verliezen. Dit is wel niet meer of minder dan een momentopname op ons traject richting het ultieme doel van dit seizoen, de titel. Toch wil ik erop wijzen dat het geen uitgemaakte zaak is dat wij kampioen zullen worden. Elke match moet worden gespeeld en tegen Keiem leverden we een heel slappe prestatie af. De resultaten zijn er, maar we moeten ons week na week blijven inzetten en motiveren. Die titel is uiteraard iets dat leeft in de groep en waar we ook vol voor gaan, maar we merken dat elke ploeg zich dubbel wil plooien om tegen de leider te winnen. Het is aan ons om elke match twee tanden extra bij te steken. Ambitie uitspreken is één iets, het uitvoeren is nog iets anders. We zijn wel op de goede weg.”

Aangeboden door onze partners