Voetbal 3de provinciale A Evergem 2020

PERIODETITEL 3DE PROVINCIALE A: Tommy Jacobs in poleposition met ambitieus Evergem 2020: “We hebben veel kwaliteit, maar ook VK Watervliet mag hoog mikken”

Tommy Jacobs steekt met Evergem 2020 de titelambities niet onder stoelen of banken. © Marc Van Hecke

Evergem & Sint-Laureins -

De strijd om de eerste periodetitel in derde provinciale A wordt op de laatste speeldag een spannende bedoening. Leider Evergem 2020 telt een punt meer dan VK Watervliet en drie punten meer Eendracht Hansbeke. Evergem 2020 krijgt zaterdag het bezoek van FC Sint-Kruis-Winkel, dat op de vierde plaats staat, maar niet meer in aanmerking komt voor die eerste prijs.

Johan Polet

De ploeg van coach Olivier Roegiers won afgelopen zondag met 2-8 bij WS Lotenhulle. “We hebben met een 25 op 27 een uitstekende start genomen”, zegt Tommy Jacobs (Evergem 2020). “We zijn de enige ploeg die nog geen nederlaag heeft geïncasseerd. We verloren enkel twee punten tegen het stugge SK Lochristi, dat ons op een doelpuntloos gelijkspel hield. We stoppen onze titelambities niet onder stoelen of banken. Wij hebben een sterk team, maar ook VK Watervliet mag hoge ambities koesteren. Die ploeg liet vorig seizoen al een sterke indruk na en heeft zich in het tussenseizoen nog wat versterkt. Watervliet en Evergem hebben kwalitatief evenveel talent, maar wij beschikken over een iets kleinere spelerskern. Dit kan in de eindafrekening misschien beslissend zijn”, aldus Jacobs.

Watervliet wil lijn doortrekken

VK Watervliet won zaterdag met 2-0 van FAC Waarschoot en trekt aanstaande zaterdag naar Evergem Center, dat op de zevende plaats staat. “Het is jammer dat we twee weken geleden met 4-2 bij Standaard Muide verloren”, zegt Dries Baeke (VK Watervliet). “Het was de enige nederlaag in onze voorbije negen wedstrijden. Dan hadden we ons lot nog in eigen handen, maar gedane zaken nemen geen keer. We gaan er alles aan doen om te proberen van Evergem Center te winnen. We moeten niet met andere ploegen bezig zijn, maar ons focussen op onze eigen prestatie. We zijn met 24 punten op 27 aan een zeer goede reeks bezig en willen die positieve lijn zo lang mogelijk doortrekken,” besluit Baeke.

Loodzwaar programma voor Hansbeke

Eendracht Hansbeke heeft nog een waterkans op de periodetitel en trekt zondag naar FC Kaprijke-Bentille. “Wij zijn niet bezig met de titel of promotie naar tweede provinciale”, zegt goalgetter Ruben Deleu (Eendracht Hansbeke) die in de voorbije twee duels tegen SK Vinderhoute en KVV Zomergem goed was voor negen doelpunten. “Evergem 2020 en VK Watervliet zijn hiervoor veel beter gewapend. We nemen het in de heenronde met Standaard Muide, SK Lochristi, FC Sint-Kruis-Winkel en VK Watervliet nog op tegen vier teams uit de top zes. Dit is een loodzwaar programma”.

Aangeboden door onze partners