Gemeente schenkt geld voor herstel energievoorziening in Oekraïense Nizhyn

Burgemeester Van Cronenburg in video-overleg met Oekraïne. © EMT

Wachtebeke -

In een videoconferentie met de burgemeester van het Oekraïense Nizhyn mocht burgemeester Rudy Van Cronenburg een eerste cheque van 5.000 euro overhandigen aan zijn ambtsgenoot. “Geld voor de wederopbouw”, zegt Van Cronenburg.

Emiel Tack

Eerder dit jaar ontving Wachtebeke een delegatie beleidsmensen uit het zwaar getroffen Nizhyn (Oekraïne). Wachtebeke beloofde hulp aan de stad en voegde onlangs de daad bij het woord.

“We hebben onze eerste 5.000 euro kunnen storten”, zegt burgemeester Van Cronenburg (Anders). “Dat gebeurde in een meeting via videoverbinding met Oleksandr Kodola, burgemeester van de stad Nizhyn. Het is geld dat in de afgelopen maanden werd ingezameld voor diverse verenigingen en burgers. De centen zullen gebruikt worden voor het herstel van de energievoorzieningen.”

In de loop van komende maand organiseert de stuurgroep ‘Wachtebeke voor Oekraïne inzamelacties voor diverse materialen zoals dieselgeneratoren, slaapzakken, kampeer gasflessen, sneeuwschoenen, batterijen en Power Banks. Deze materialen worden verzamel op 19 november in cultuurhuis Safarken. “Ook onze toekomstige fusiepartner Lochristi werkt mee aan het Wachtebeekse project voor Nizhyn”, besluit Van Cronenburg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten