Voetbal 4de provinciale A Eerste periodetitel

PERIODETITEL 4DE PROVINCIALE A: Jordy Lescrauwaet strijdt met Eendracht Hansbeke B tegen FCA Gent voor de eerste periodetitel

Ondanks de leidersplaats is Jordy Lescrauwaet met Eendracht Hansbeke B niet met de titel bezig. ©  Marc Van Hecke

Deinze/Gent -

In vierde provinciale A komen er met Eendracht Hansbeke B en FCA Gent nog twee ploegen voor de eerste periodetitel in aanmerking.

Johan Polet

Hansbeke B, de ploeg van coach Joachim Van Ooteghem, verloor zaterdag verrassend op eigen veld met 0-1 van FC Anatolia Gent. Het was het eerste puntenverlies in negen wedstrijden. FCA Gent won met 3-0 de topper tegen FC Heusden Sport B en telt evenveel punten (24 op 27) als Eendracht Hansbeke B. Beide topploegen staan zaterdagavond op de tiende en laatste speeldag van het eerste periodekampioenschap tegenover elkaar. Hansbeke B heeft wegens een beter doelsaldo (+18 tegenover +17 voor FCA Gent) genoeg aan één punt om zich te verzekeren van deelname aan de eindronde.

“Wij overtreffen onze eigen verwachtingen”, zegt aanvoerder Jordy Lescrauwaet (Eendracht Hansbeke B). “Wij mikten op een plaats in de linkerkolom en hoopten stiekem mee te strijden voor een plaats in de top vijf. Het is intussen gebleken dat we iets ambitieuzer mogen zijn. We wonnen met 3-4 bij SKV Oostakker, dat bij de competitiestart door velen als de te kloppen titelkandidaat naar voren werd geschoven. We hadden ook één keer het geluk aan onze zijde. We kwamen tegen het bescheiden FC Rooigem niet verder dan een 0-0-gelijkspel. De Gentse ploeg had echter een niet-speelgerechtigde speler op het scheidsrechterblad ingeschreven, waardoor wij die wedstrijd met 5-0-forfaitcijfers wonnen. Wij zijn niet met de titel bezig. Het seizoen is nog veel te lang, maar het zou mooi zijn indien we ons al verzekeren van deelname aan de eindronde”, besluit Lescrauwaet.

FCA Gent maakt progressie

“Wij hebben voldoende kwaliteit om voor de titel mee te strijden”, meent coach Erwin Van Wingen (FCA Gent). “Wij hoeven niet vals bescheiden te zijn. Ik heb heel wat spelers in mijn kern die ver beneden hun niveau voetballen. Zij hebben voldoende potentieel om in eerste of tweede provinciale mee te draaien. Zij kregen bij hun vorige clubs vaak niet de kans om te bewijzen wat zij in hun mars hebben. Zij voelen zich thuis bij FCA Gent en maakten in de voorbije weken veel progressie. Wij worden iedere week steeds beter. We wonnen verdiend de topper tegen FC Heusden B en trekken zaterdag met vertrouwen naar Eendracht Hansbeke B.”

Aangeboden door onze partners