Koen Wauters schrijft boek over rally van Dakar

©  BELGA_HANDOUT

Koen Wauters (55) heeft binnenkort zijn allereerste boek klaar. De zanger en presentator – en nu dus ook schrijver – heeft het daarin niet over zijn leven of zijn avonturen bij Clouseau. Wel over zijn ervaringen bij de rally van Dakar.

(eadp)

Koen Wauters en de rally van Dakar delen intussen een lange geschiedenis. Vorig jaar nam de Clouseau-zanger opnieuw deel aan de Classic-race, na tien jaar afwezigheid. En de microbe heeft zich weer stevig vastgebeten, want ook voor de komende editie die op 31 december start, heeft hij zich kandidaat gesteld. De voorbereidingen daarop zijn volop aan de gang, maar nog voor die wedstrijd komt eerst het boek uit. Dat kondigde hij aan op Instagram. “Ik krijg altijd de vraag: schrijf eens een boek over Clouseau of over uw leven. Maar dat heb ik altijd geweigerd. Maar nu ben ik bezig aan een over Dakar”, zegt hij in het filmpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik vertel hierin hoe het toeval me naar Dakar stuurde en hoe ik er onmiddellijk door gebeten was. Dit is het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht en hoe ik tot rust kom wanneer de adrenaline piekt”, schrijft hij nog op Instagram. “Over de vriendschap die je ervaart tijdens een Dakar, want je belandt samen in moeilijke situaties en probeert er samen weer uit te raken.”

Het boek zal Koen in Dakar heten, en moet half december in de boekhandel liggen. “Voor onder de kerstboom. Of waar je maar wil”, besluit Wauters.

Aangeboden door onze partners

Lees ook