Om energie te besparen: UGent wil blokkende studenten met meer samen zetten op minder locaties

De Therminal, een van de populairste plekken om samen te studeren. ©  fvv

Gent -

De komende examenperiode zullen er minder plekken zijn waar UGent-studenten samen kunnen blokken. Om energie te besparen, worden er wellicht meer studenten samengezet op een plek.

Max Dedulle

De tijd waarin studenten eenzaam thuis of op kot boven de cursussen hingen, ligt al lang achter ons. Samen studeren is meer en meer de norm. Dat gebeurt op tientallen plekken over heel Gent, waaronder enkele faculteiten en gebouwen van de UGent. Maar daar gaat deze winter vanaf 16 uur de verwarming uit, waardoor avondblokkers het al snel koud zullen krijgen.

Om toch warme studieplekken te kunnen voorzien, gaat de Gentse Studentenraad nu aan de slag. De raad werkt aan een lijst met gebouwen en lokalen die aangewezen lijken om studenten te ‘clusteren’. Lees: meer volk op minder locaties.

Waar je deze winter in groep zal kunnen studeren, komen we over enkele weken te weten. Of ook Stad Gent zal snoeien in het aantal locaties, is nog niet bekend. Bij vorige examenperiodes waren er onder meer studieplekken voorzien in de Sint-Pieterskerk, het ICC, het MSK en de meeste Gentse bibliotheken.

LEES OOK. Bibber en beef. UGent laat alleen nog koud douchen toe in bepaalde gebouwen: “Het went, maar aangenaam wordt het nooit”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten