Voetbal Derde afdeling VV A VW Hamme

Kim Verstraeten wil het met VW Hamme anders aanpakken na oplawaai in Vlaams-Brabant: “Meer resultaatgericht werken”

Coach Kim Verstraeten zag een wanprestatie van zijn team in Wolvertem: “Aan de rust was het kalf al verdronken met een 4-0-achterstand.” © Geert De Rycke

Hamme -

Bij Vigor Wuitens Hamme werden de voorbije dagen de wonden gelikt. De 5-1-nederlaag op het veld van Wolvertem Merchtem liet stevige sporen na. Niet alleen bij de supporters, maar ook bij coach Kim Verstraeten.

Ivan Elegeert

“Ik heb in mijn loopbaan al met zware cijfers verloren, maar nog niet op deze manier”, aldus de Hamse coach enkele dagen na het debacle. “Ik had al snel in de gaten dat er iets schortte aan de mentaliteit waarmee we op het veld stonden. Ik had de spelers ook de keuze gelaten om in een behoorlijk offensieve opstelling te spelen, maar dat werkte niet. Ik wilde er daarom al snel Ward Huyghens inbrengen om de flanken beter te benutten, maar de feiten achterhaalden me. Want nog voor ik kon ingrijpen, werd Bavo De Witte uitgesloten met zijn tweede gele kaart en stonden we op achterstand. Een echte reactie kwam er nooit. Aan de rust was het kalf al verdronken met een 4-0-achterstand.”

Na afloop van de wedstrijd maakte Verstraeten niet veel woorden vuil aan de geleverde wanprestatie. Dat deed hij dinsdag tijdens een lang gesprek met sportief manager Marc Behiels en zijn collega’s binnen de sportieve staf wel. Woensdagavond stond dan ook een gesprek met de spelers op het programma. “Het is wel duidelijk dat we voor een ander soort voetbal moeten gaan. Tot op heden hebben we altijd geprobeerd om degelijk en offensief voetbal te brengen op basis van onze voetballende kwaliteiten. Dat zal dus veranderen. We gaan meer resultaatgericht werken. Dat zal ook te merken zijn in de aanpak. Ik besef ook wel dat de druk toeneemt en dat iedereen resultaten wil zien. Een reeks neerzetten om dan op te klimmen en hopelijk tegen de winterstop weer mee te doen voor de prijzen.”

Beter wapenen

Toch hoopt Verstraeten dat de supporters het kind niet met het badwater weggooien. “Ik blijf erbij dat we tot vorige zondag een goed parcours hadden afgelegd en zeker vier punten meer verdienden. Zowel de wedstrijd tegen Stekene, maar ook én vooral de verplaatsing naar Eppegem had ons drie punten moeten opleveren. Het aantal kansen dat we daar hebben laten liggen, grenst aan het ongelooflijke. Ook daarachter wil ik me niet verstoppen. Want kansen afwerken is ook een kwaliteit. We werden echter in geen enkele van de acht eerste wedstrijden overklast, integendeel. Wel moeten we er ons van bewust zijn dat we in een reeks spelen met heel wat ploegen die het vooral van inzet en karakter moeten hebben, minder van het voetballende vermogen. Daar zullen ook wij ons dus meer en beter tegen moeten wapenen. Te beginnen met de wedstrijd van zondag tegen Eendracht Wervik, wat een schoolvoorbeeld van zo’n team is”, weet Verstraeten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten