Voetbal  1ste provinciale

Fenixx Beighum van coach Gert Hermans kan eerste periodetitel al ruiken , maar... “De druk ligt bij Bierbeek, voor ons is promotie geen must”

Het Bierbeek van coach Carlo Lavigne heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Het moet zelf winnen van Elewijt en dan hopen dat Fenixx puntenverlies lijdt tegen Veltem.  ©  Vel

Bierbeek of toch gewoon Fenixx Beighum? Fenixx start de tiende speeldag in eerste provinciale met één punt voorsprong op Bierbeek en heeft de eerste periodetitel dus voor het grijpen. Bierbeek, dat dan weer over een beter doelsaldo beschikt, moet daarom hopen op een misstap van de leider om Beighum de periodetitel nog afhandig te maken.

Wim Redant

“We zijn de enige ploeg die nog ongeslagen is”, zegt Beighum-coach Gert Hermans. “Ik zag dat Carlo Lavigne (de coach van Bierbeek, red.) ons vorige week al kwam scouten met het oog op volgende week, als we tegenover elkaar staan. De tweede periode wordt voor ons trouwens best heftig met na Bierbeek ook nog duels tegen de andere toppers BOKA en Mazenzele. Misschien speelde de kalender dus wel wat in onze kaart in de eerste periode. Nu goed, we zijn er nog niet, we moeten zondag eerst nog voorbij Veltem, dat we zeker niet mogen onderschatten. Veltem klopte na een goede voorbereiding trouwens onze titelconcurrent Bierbeek. Zelf bevestigen we vooralsnog het voorbije seizoen, toen we als revelatie gezien werden.”

Licentieaanvraag komt er

Deze week raakt ook bekend dat de fusieclub een licentiedossier gaat indienen voor derde afdeling. Beighum speelt dus niet alleen voor de titel, maar gaat dus ook effectief voor promotie. “De technische staf en het bestuur zaten rond de tafel en besloten dit jaar wel een licentiedossier in te dienen met het oog op een mogelijke promotie naar de derde afdeling. Het bestuur benadrukte dat de promotie geen must is, maar dat ze wel een vrijgeleide geeft voor een sportieve stap hogerop. Daarom vind ik dat de druk wellicht toch meer bij Bierbeek ligt, dat al jarenlang probeert om de poort naar de nationale reeksen open te beuken.”

Bierbeek zelf plaatste zich dinsdag nog voor de kwartfinales van de Beker van Brabant na een 0-2-zege op Hekelgem. De wedstrijden stapelen zich zo op voor de troepen van coach Carlo Lavigne. “Via de Beker van Brabant kan je een ticket verdienen voor de Beker van België en dat wilden we niet laten schieten”, zegt Lavigne. “Al krijgen we daardoor zondag met de trip naar Elewijt wel al een derde wedstrijd in acht dagen. Elewijt is een promovendus, waar de ervaren coach Geert Deferm offensief voetbal brengt en op een enthousiaste aanhang kan rekenen. We moeten in eerste instantie onze job doen en vervolgens hopen dat Veltem Beighum punten afhandig kan maken. Veltem telt wel wat ex-spelers van Bierbeek in zijn rangen, hopelijk helpt dat. Zelf moeten we vol voor de drie punten gaan. Desnoods zullen we daarvoor zelfs risico’s nemen in de slotfase.”

Aangeboden door onze partners