Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Lucas Chantrain is naast voetballer bij Tienen ook jeugdinternational: “Toernooien en stages met de nationale ploeg zijn belangrijk in mijn ontwikkeling als voetballer”

Lucas Chantrain: “De jongste vier, vijf weken mag ons voetbal gezien worden en hoeven we voor niemand onder te doen.” ©  Guy Meurs

Na de zege tegen Knokke wacht Tienen zondag opnieuw een thuismatch. Met het bezoek van de Young Reds van Antwerp hoopt rechtsachter Lucas Chantrain niet alleen de goede lijn van de jongste weken door te trekken, maar meteen ook te tonen dat hij tussen al dat jonge geweld ook zijn plaats heeft.

René Beelen

“De jongste vier, vijf weken mag ons voetbal gezien worden en hoeven we voor niemand onder te doen”, zegt de 18-jarige Chantrain. “Dat dit goed voetbal zich niet altijd vertaald heeft in puntengewin is vooral te wijten aan individuele fouten. Vorige zondag tegen Knokke stond ons blok echt goed. Vooral in de tweede helft voetbalden we beter en beter. Als we achterin geen fouten maken en de nul houden, dan zijn we aan het feest. Scoren doen we toch altijd, zeker na de komst van Yacine Bentayeb, die de bezoekende defensie ontwricht met zijn snelheid en een meerwaarde brengt.”

Met de komst van de beloften van Antwerp volgt zondag voor Tienen wel weer een ander soort wedstrijd. “Dat zagen we eerder al tegen Gent, dat veel beweging en snelheid perfect combineerde. Daar hadden we het moeilijk mee, het gevolg was dan ook een 0-4-pandoering. Hopelijk overkomt zo’n vernedering ons niet meer. Voor mij is het tof om tegen jongeren, al zijn de meesten toch al enkele jaartjes ouder, mijn mannetje te staan. Allicht is bij dit jonge Antwerp de motivatie iets groter, omdat sommigen lonken naar een plaats in de A-ploeg.”

Spaanse stage

Chantrain behoort zelf tot de 20-koppige selectie van BeGold, een project van het BIOC. “Het is een soort nationale ploeg van U18 en U19 uit clubs van eerste klasse zoals Anderlecht, Brugge, Genk en andere. Daar kijk ik naar uit. Ik was er in september al eens bij in een vriendschappelijk duel tegen Waasland-Beveren. Deze maand volgt er een stage in Spanje. Hopelijk ben ik er opnieuw bij. Die toernooien en stages met de nationale ploeg zijn erg mooi en bovendien zeer belangrijk in mijn ontwikkeling als voetballer. Ik kan niet anders dan me telkens tonen. Het is ook mijn doel om stap voor stap te klimmen op de voetballadder. Daarom doe ik in de wedstrijden en op de trainingen altijd honderd procent mijn best. Als het dan toch niet zou lukken, heb ik me achteraf tenminste niets te verwijten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten