Salah Abdeslam via telefoon getrouwd in zijn cel

Salah Abdeslam ©  Nieuwsblad

De Franse terrorist Salah Abdeslam, de enige nog levende dader van de aanslagen in Parijs en ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in België in 2016, is deze zomer religieus gehuwd. Dat deed hij vanuit zijn cel in Fleury-Mérogis. Via de telefoon.

tgBron: BELGA

Volgens RTL zouden de Franse autoriteiten al enige tijd geweten hebben dat Abdeslam van plan was te trouwen. Franse inlichtingendiensten luisteren al zijn telefoongesprekken af.

De identiteit van de nieuwe echtgenote wordt niet onthuld, maar RTL weet uit goede bron dat het niet Yasmina is, de vorige verloofde van Salah Abdeslam, met wie hij kort voor de aanslagen van 13 november had gebroken. Zijn vader zou haar gekozen hebben.

In de gevangenis trekt Salah Abdeslam de aandacht van veel mensen. Onder meer geradicaliseerde jonge vrouwen sturen hem brieven. Hij kreeg ook al een aantal huwelijksaanzoeken.

De terrorist werd al veroordeeld voor zijn rol in de aanslagen van 13 november 2015 in de Franse hoofdstad en voor de schietpartij in Vorst van 15 maart 2016. Midden juli werd hij overgebracht naar België voor het proces van de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel. Zijn assisenproces start deze maand.

Aangeboden door onze partners