Sven Kums bekroont Gentse zege in de Conference League met geweldig lobje: “Ik wist wat ik ging doen”

Kums maakte er zelf 3-0 van met een mooie goal. “Je begint dan al te denken wat je kunt doen en dan pakt het nog zo mooi uit. Heerlijk.”  ©  BELGA

Met een listig lobballetje slaagde Sven Kums er donderdag in om Molde-doelman Karlström te verslaan. Hij zorgde voor de 3-0 in de slotwedstrijd van de groepsfase van de Conference League en gaf de Noren helemaal de doodssteek. Het werd uiteindelijk nog 4-0. Kums en co deden wat hen opgedragen werd en slaagden er in de tweede helft in hun opponent helemaal opzij te zetten.

Vincent Van Genechten, Stefan Smet

“We hebben heel weinig weggeven”, aldus Kums. “We wisten dat er ons maar een ding te doen stond en dat was winnen tegen Molde. Er kwamen direct veel doelkansen, alleen maakten we die niet af. Daarin slaagden we na de rust gelukkig wel. Eerst via Hjulsager en dan Godeau. De kwalificatie geeft natuurlijk een pak voldoening en blijdschap. We wisten dat we enkel met een zege erin zouden slagen om te overwinteren. Die doelstelling hadden we ons voorgenomen voor de aanvang van het seizoen maar het is altijd gemakkelijker dat te zeggen dan te doen. Er was vooraf een pak stress. We wilden dit tot een goed einde brengen. En dat is gelukt. Ik hoop dat we dit nu verder meedragen de komende weken. Te beginnen al met de match tegen Club Brugge komende zondag.”

Sven Kums lukte het derde doelpunt voor AA Gent, een pareltje over de bezoekende doelman. “Die goal was misschien wel de kers op de taart”, knikte Kums. “Toen ik de bal kreeg van Hong wist ik meteen wat ik met de bal wou doen. Ik lepelde hem over de uitgekomen Karlström. Die treffer deed zonder meer deugd, maar bovenal pakken we een heel belangrijke zege.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Druk

De druk was evenwel een belangrijk issue in de Gentse kleedkamer. “De druk was zeker groot. Daar moeten we niet flauw over doen. Als je vooraf zegt dat je wil overwinteren, maar je telt slechts vijf punten na vijf matchen. Tja. Dan is de druk groot, hè. Tijdens bepaalde wedstrijden waren we duidelijk de betere ploeg, maar als je niet wint, maak je het jezelf moeilijk.”

De voormalige Gouden Schoen weet ook waar het fout liep voor de Buffalo’s. “We beseften vooraf ook dat we in Molde op hun kunstgras hebben afgezien. Vooral thuis tegen Djurgarden en Shamrock Rovers creëerden we genoeg kansen om te winnen, maar lieten we het afweten. Dat hebben we nu rechtgezet. De opluchting is zeker groot, maar nu moeten we het ook goed doen in die twee andere competities.”

Zondag andere competitie

“Deze zege is dan ook heel belangrijk”, klonk Kums oprecht opgelucht. “Anderzijds speel je zondag alweer een andere competitie. Dit kan ons wel een boost geven. Je gaat nu toch met een goed gevoel het weekend in. Anderzijds zullen we dan ook dezelfde energie moeten brengen: veel kansen versieren en druk naar voren toe zetten. Dat was vandaag echt onze kracht. Iedereen was achterin ook heel geconcentreerd. Zo hoort het.”

Tot slot kwam Kums nog even terug op zijn goal. “Toen Hongi de bal kreeg, wist ik meteen wat ik moest doen. Die bal zou wel op het juiste moment komen. Ik wist ook meteen wat ik ging doen. Dat zijn de leukste doelpunten omdat alles zo goed uitpakt. Je begint dan al te denken wat je kunt doen en dan pakt het nog zo mooi uit. Heerlijk”, besloot Kums en weg was hij. De Gentse nacht in.()

Aangeboden door onze partners