“Jeff Bezos en Jay-Z willen NFL-team overnemen”

Dan en Tanya Snyder, de huidige eigenaars van de Washington Commanders. ©  AFP

Amazon-oprichter Jeff Bezos bereidt een bod voor op het American footballteam Washington Commanders. Rapper Jay-Z zou daarbij mogelijk instappen als investeerder. Dat meldt Bloomberg, op basis van anonieme bronnen.

jvhBron: BELGA

De huidige eigenaars van de Washington Commanders (tot twee jaar geleden nog de Washington Redskins), Dan en Tanya Snyder, maakten woensdag bekend dat ze een verkoop van de NFL-ploeg overwegen. De beslissing komt er na aanhoudende kritiek op het miljardairskoppel, niet alleen over tegenvallende sportieve resultaten, maar ook wegens klachten over een toxische bedrijfscultuur. Sportzender ESPN berichtte woensdag bovendien dat het openbaar ministerie een onderzoek is gestart naar mogelijk financieel wangedrag bij het team.

Volgens Bloomberg heeft Jeff Bezos (58), de oprichter van internetreus Amazon en ruimtevaartbedrijf Blue Origin, zich inmiddels gemeld als kandidaat-overnemer. Met een fortuin van 115 miljard dollar achter zijn naam – hij is de op drie na rijkste persoon ter wereld – lijkt hij alvast goede kaarten te hebben. Mogelijk wordt ook rapper Jay-Z, die in het verleden een minderheidsbelang in het basketbalteam Brooklyn Nets had, en oprichter is van het sportmanagementbureau Roc Nation Sports, betrokken bij het bod.

De waarde van de Washington Commanders wordt geschat op 4,8 miljard dollar.

Aangeboden door onze partners