Daar is de bevestiging! Yves Lampaert verlengt voor drie jaar bij Quick-Step

©  Getty Images

Er was al een hele tijd een mondeling akkoord, maar nu is het ook officieel: Yves Lampaert verlengt zijn contract bij Quick-Step Alpha Vinyl. De 31-jarige West-Vlaming blijft The Wolfpack tot eind 2025 trouw. Een stevig nieuw contract en een mooie beloning voor zijn prestaties van de voorbije jaren.

Jonas WithouckBron: Belga

”Ik ben enorm gelukkig dat ik drie jaar langer bij dit team kan blijven”, reageerde Lampaert in een persbericht van de ploeg. “Ik zie de ploeg als mijn familie en ben altijd ongelooflijk trots als ik succesvol kan zijn. Hopelijk kunnen we nog wat meer successen bereiken in de volgende jaren. Ik wil Patrick (Lefevere, red.) bedanken voor het vertrouwen dat hij in mij toonde en ik hoop dat ik dat vertrouwen kan terugbetalen.”

Lefevere: “Hij is een enorm groot deel van ons team”

“Ik ben blij dat we tot een akkoord gekomen zijn en dat Yves bij het team blijft”, aldus manager Patrick Lefevere. “Als we aan zijn laatste jaar denken, dan denken we vooral aan wat gebeurde tijdens Parijs-Roubaix (Lampaert was goed mee en viel in volle finale, red.) en zijn gele trui in de Ronde van Frankrijk, maar er is zoveel meer dan dat. Hij heeft zelf al enkele mooie zeges behaald, maar hij werkt onvermoeibaar voor de andere renners en hij is een enorm groot deel van ons team. We zijn enorm tevreden dat we hem drie jaar langer bij ons hebben.”

LEES OOK.“Ik hou van mensen die mij verrassen en Yves heeft mij verrast”

LEES OOK.“Miljaar, miljaar, wa ne coureur. Mo vint toh!” Remco Evenepoel wint het WK, maar Yves Lampaert wint de Vlaamse harten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Afgelopen seizoen beleefde Lampaert dus vooral glorie in de Ronde van Frankrijk, door in Denemarken de openingstijdrit te winnen en daardoor ook de gele trui te mogen dragen. In totaal heeft hij vijftien individuele zeges op zijn palmares staan, met onder meer Belgische titels op de weg en in het tijdrijden, een dubbele triomf in Dwars door Vlaanderen en de Classic Brugge-De Panne. Daarnaast waren er nog ritzeges in de Vuelta, Ronde van Zwitserland en de Ronde van Groot-Brittannië. Eerder dit jaar zorgde een onfortuinlijke crash er nog voor dat hij naast het podium greep in Parijs-Roubaix, zijn favoriete klassieker. Zijn beste resultaat is er een derde plaats in 2019.

Aangeboden door onze partners