Basketbal  BNXT League Okapi Aalst

Siebe Ledegen krijgt met Okapi Aalst kans op revanche en treft ploeg in opbouw: “Ik zie dit weekend wel kansen”

Siebe Ledegen combineert zijn opleiding burgerlijk ingenieur met profbasketbal bij Okapi Aalst: “Intussen ben ik best fier op mijn studieresultaten.” ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Na de bekeruitschakeling tegen Charleroi krijgt Okapi Aalst in de Spiroudôme vrijdag meteen een herkansing. Twee dagen later komt Antwerp Giants op bezoek in het Forum. Siebe Ledegen (19) startte zijn tweede bachelor burgerlijk ingenieur, maar blijft ook in het Forum op post.

Wim Redant

De loodzware universitaire opleiding van burgerlijk ingenieur is weggelegd voor de echte bollebozen. Huidig AA Gentvoetballer Laurent Depoitre slaagde in de combinatie tijdens zijn periode bij Eendracht Aalst. Geboren en getogen Aalstenaar Siebe Ledegen lijkt nog straffer te doen via de combinatie van de slopende studie met professioneel basketbal. “Ik zit bij Okapi nog in een groeiproces. Intussen ben ik best fier op mijn studieresultaten”, vertelt Siebe Ledegen. “Ik geniet wel van een topsportstatuut, maar ik nam geen studiepunten op en legde het volledige traject af van de eerstejaars. Ik probeer het normale traject verder te volgen, maar overweeg wel om eventueel in functie van het basketbal de studies ietwat te spreiden. Met Charleroi en de Giants staan we opnieuw voor een tweeluik. Intussen kennen we Charleroi en kunnen we ons wat instellen op hun fysieke spel met een harde defensie en snelle combinaties.”

Staande ovatie

Aalst werd kansloos uit de beker gewipt, maar Okapi kreeg wel een staande ovatie van de trouwe aanhang nadat de terugmatch nipt werd gewonnen. “Ik waardeer het gebaar van de supporters. Onze overwinning was misschien slechts symbolisch, maar we bewezen dat we kunnen terugvechten en ook sterke ploegen kunnen kloppen. We dienden wel met een twintiger te winnen voor de kwalificatie en kwamen niet verder dan een voorsprong van zeven punten, maar balden toch de vuist. We toonden het niveau aan te kunnen en tankten vertrouwen.”

Vrijdag moet Okapi het in Charleroi wel klaren zonder de carnavaleske sfeer van het Forum. “In het Forum kunnen we wel telkens iets meer, maar het blijft toch dezelfde tegenstrever. Met onze smalle kern moeten Ivan Maras en Nikola Popovic elke wedstrijd veel minuten maken, wat in moneytime uiteraard frisheid kost. Daar ligt dus mijn taak. Met mijn 1,98m moet ik hen wat minuten rust kunnen gunnen, waarbij ik het kwaliteitsverlies probeer te beperken. Bij Okapi krijgen de jonge Belgen veel speelkansen. De coronacrisis en budgettaire beperkingen spelen misschien in de kaart van de Belgen, maar Okapi trekt al langer de kaart van de eigen jeugd. We moeten het niveau uiteraard wel oppikken.”

Aangescherpte automatismen

Als zoon van een polsstokspringer kwam Siebe Ledegen toch in het basket terecht. “Mijn ouders waren vaste klant in het Forum. Zo kreeg ik de smaak te pakken. Ik had ook mijn lengte mee en dus ging de bal aan het rollen. Ik zie dit weekend wel kansen. Zo stuurde Antwerp Giants pas twee Amerikanen door en treffen we dus een ploeg in opbouw. Zelf staan we compleet en de automatismen zijn met onze smalle kern aangescherpt. Charleroi pakt uit met een sterke ploeg, maar het kan anders lopen indien we dit keer onze start niet missen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt