IN BEELD. Nicole Josy: meer dan glitter en glamour

Bekijk hier een compilatie van Nicole en Hugo

De Vlaamse showbizzwereld is in rouw om Nicole Josy, van Nicole & Hugo. Ze had al een tijd gezondheidsproblemen, maar is onverwacht overleden na een val van de trap. Een overzicht van haar lange muzikale carrière.

wver

©  Hebra Records / YouTube

Halfweg de jaren 60 op de platenhoes van haar single Hey toi!, mét een opvallende zeemanspet.

©  Belga

Lily Castel, Jacques Raymond, Nicole Josy, Hugo Dellas en Ann Christy wonnen de Knokke Cup in 1968.

©  rr

Op 1 december 1971 stapten Nicole en Hugo in het huwelijksbootje in Wemmel. “Bij mij was het ook een coup de foudre”, zei Nicole achteraf.

©  rr

Nicole & Hugo namen in 1973 deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Baby, baby. Ze eindigden pijnlijk laatste.

©  rr

©  rr

Begin jaren tachtig begonnen Nicole & Hugo aan hun tournee op zee. Op verschillende cruises zorgden ze voor entertainment. Het bracht hen naar alle uithoeken van de wereld, zoals Australië, waar ze poseerden voor het wereldberoemde Sydney Opera House.

©  ©GOEDEFROIT MUSIC

In 2004 beklommen Nicole en Hugo het podium van het Antwerpse Sportpaleis tijdens Eurosong Live On Stage. Voor de gelegenheid hadden ze zich volledig uitgedost in het paars, een verwijzing naar hun deelname aan het liedjesfestival in 1973.

©  PDW

Op het muziekfestival Rimpelrock, op de weide in Kiewit bij Hasselt waar ook Pukkelpop doorgaat, traden ze die zomer op voor een grote mensenmassa.

©  PDW

Het muzikale duo verscheen datzelfde jaar aan het casino van Middelkerke bij de viering van de duizendste aflevering van het VRT-showbizzprogramma De rode loper.

©  VCB

Nicole & Hugo namen in de zomer van 2005 ook deel aan de show van komieken Luc Caals en Dirk Van Vooren in Blankenberge.

©  CONCERTPIX

Nicole Josy bij de voorstelling van de cast van de ijsdansshow Holiday on ice in Antwerpen, in maart 2006.

©  ©GOEDEFROIT MUSIC

Bij de eerste editie van het Schlagerfestival werd de Ethias Arena in Hasselt begin april 2006 twee dagen lang omgetoverd tot muziekhal, en uiteraard konden Nicole & Hugo niet ontbreken.

©  De keuken van Sofie

Nicole en Hugo etaleerden in 2015 hun kookkunsten in het kookprogramma van Sofie Dumont.

©  BELGA

Later dat jaar traden ze in de Marollen op tijdens ‘Bal national’, een viering naar aanleiding van de nationale feestdag.

©  carlo coppejans

In 2019 woonden ze de uitvaart van de Vlaamse muzikant Paul Severs bij.

©  Carlo Coppejans

Nicole & Hugo waren begin dit jaar aanwezig bij de boekvoorstelling van hun biografie Goeiemorgen, morgen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook