Twintig Gentse apotheken zetten voortaan coronavaccins

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Vanaf 7 november kan je in twintig Gentse apotheken terecht voor een coronavaccin. Ook het vaccinatiepunt aan het UZ blijft open, het centrum in Flanders Expo is dicht.

Fien Lakiere

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo sloot opnieuw de deuren op 29 oktober, dus wie daar nog een prik wilde halen is eraan voor de moeite. Al betekent dat niet dat wie nu nog een vaccin wil, onherroepelijk te laat is.

Gentenaars kunnen nog steeds een vierde prik halen. Dat kan net zoals bij vorige campagnes op afspraak in het vaccinatiepunt aan het UZ. Deze maand staan er op 8, 9 en 16 november nog prikmomenten gepland.

Vanaf 7 november komen er heel wat locaties bij, want ook apothekers konden zich vrijwillig opgeven om coronavaccins te zetten. Ze volgden daarvoor een speciale opleiding. In Gent gaat het om twintig apotheken verspreid over de stad. De lijst kun je raadplegen op apotheek.be. Zomaar langsgaan kan voorlopig nog niet, dus neem vooraf contact op voor een afspraak.

Ondertussen kregen al 95.198 inwoners van Gent een vaccinatie tijdens de herfstcampagne. Dat is iets meer dan 35 procent van de bevolking, of meer dan 50 procent van wie in aanmerking kwam.

©  Apotheek.be

Aangeboden door onze partners