Veldrijden Beloften en junioren EK in Namen

Lekke banden nekken wereldkampioen Joran Wyseure op EK: “Het lukte niet om op te schuiven”

Joran Wyseure kende geen goeie dag in Namen. ©  Belga

Lichtervelde/Anzegem -

Joran Wyseure moest het zaterdag op het Europees kampioenschap voor beloften in Namen stellen met de negende plaats. “Ik kende niets dan pech. Na een moeilijke openingsfase reed ik ook nog twee keer lek”, zucht de wereldkampioen.

Michel Vanden Heede

“Opschuiven zat er niet in. Ik kwam nooit in de spits van het gebeuren. Niets aan te doen”, aldus Wyseure, die ruim twee minuten toegaf op Oost-Vlaming Emiel Verstrynge. Thibau Nys en Witse Meeussen namen de beste start op de Citadel van Namen. De Nederlanders Pim Ronhaar en Tibor del Grosso reageerden. Emiel Verstrynge kon zijn wagonnetje aanhaken bij de achtervolgers. Nys viel vooraan al snel weg door een lekke band. Ronhaar ging er in de derde ronde alleen vandoor. Emiel Verstrynge trok in de tegenaanval. Halverwege de slotronde ging hij op en over zijn Nederlandse concurrent. Nys werd na een knappe remonte nog tweede voor Meeussen. Een totaalsucces voor bondscoach Sven Vanthourenhout.

Val remt Vandenberghe af

Junior Viktor Vandenberghe had zondag eveneens af te rekenen met tegenslag. De tweedejaars uit Vichte kwam goed uit de startblokken, maar door een valpartij verdween hij naar de achtergrond. Hij werd elfde op bijna anderhalve minuut van Léo Bisiaux, de Franse Wereldbekerleider en nummer één van de wereld. De Deen Daniel Weis Nielsen, die lang weerstand bood, eindigde als tweede. De Nederlander Guus van den Eijnden mocht mee op het podium. Seizoensrevelatie Robbe Marchand deed het met zijn dertiende plaats niet onaardig. Topfavoriet Yordi Corsus liep bij een zware crash een hersenschudding op.

Ook bij de elite mannen speelde pech een hoofdrol. Voor Eli Iserbyt draaide het al snel in de soep. Na een sterke start ging hij in de fout tijdens de eerste passage op de schuine kant. Tot overmaat van ramp had de gewezen Europese kampioen ook kettingproblemen. Na zowat twintig minuten hield hij het voor bekeken.

Michael Vanthourenhout slaagde erin om naar Lars van der Haar te rijden. Ondanks een dubbele val op een gladde strook met ook nog eens een schakelprobleem tot gevolg, bleef de crosser van Jurgen Mettepenningen kalm. Na een lekke band en crash van zijn Nederlandse concurrent reed hij uiteindelijk onbedreigd naar de Europese titel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten