Basketbal  BNXT League Okapi Aalst - Antwerp Giants: 78-76

Jordan Walker nekt Giants met late driepunter: “Ik nam mijn verantwoordelijkheid en het draaide goed uit”

Net zoals vrijdag tegen Charleroi was Walker opnieuw belangrijk voor Okapi. ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

In het Forum werd zondag uitbundig gefeest. Twee dagen na de stuntzege in de Spiroudôme loodste Jordan Walker zijn Okapi Aalst met een late driepunter naar een 78-76-zege tegen Antwerp Giants.

Wim Redant

Het weekend begon vrijdag fantastisch voor Okapi Aalst met een 74-93-zege in de Spiroudôme waar de Ajuinen in de beker nog een twintiger om de oren kregen. Vrijdag nam Ivan Maras het voortouw met een double-double, maar ook de Aalsterse jonkies lieten zich gelden. Glenn Temmerman sloot af met twintig punten, twee rebounds en één assist en werd tot MVP van de wedstrijd bekroond.

“Het was een kwestie van agressiviteit te matchen met een sterke defensie waar we wonderwel in slaagden”, aldus Temmerman. “Voor mezelf gingen de ballen onwaarschijnlijk vlotjes binnen. Dat ik het tot MVP schopte en dat we zo’n riante zege boekten, maakte wel wat emoties los. We zetten doorlopend druk en toverden een supermatch op het parket.”

Ivan Maras neemt Okapi op sleeptouw

Lang konden de Ajuinen niet nagenieten van hun stuntzege, want zondag kwam Antwerp Giants al op bezoek in het Forum. Opnieuw was het Ivan Maras die Aalst op sleeptouw nam. Okapi startte scherp onder impuls van Maras en Popovic en sloeg een tienpuntenkloof (40-30). Na rust keerden de Giants het tij. Tegen het einde van het derde kwart liep de Antwerpse uitblinker Thijs De Ridder tegen zijn vijfde fout aan. Siebe Ledegen bracht in het slotkwart Okapi langszij: 67-67. Marchant korfde 75-74, maar het was Jordan Walker die bij 75-76 met een driepunter het Forum liet ontploffen met een driepunter. “Ik nam mijn verantwoordelijkheid en het draaide goed uit”, bleef de guard de bescheidenheid zelve.

Sportief manager Anthony Mallego was in de wolken. “We startten het project met het accent op eigen jeugd op lange termijn”, vertelt Mallego. “In een eerste fase komt het erop aan om te kunnen wedijveren met de andere eersteklassers zonder dat het altijd gepaard gaat met een overwinning. Dat we ook matchen winnen met liefst vier spelers uit eigen opleiding, is een geweldige opsteker.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt