Voetbal Derde klasse A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT DERDE AFDELING A: Spitsen goed bij schot bij Voorde-Appelterre en Jong Lede, Eendracht Aalter haalt eerste zege binnen

Nicolas Van Peteghem liet de netten meermaals trillen voor Jong Lede in hun zege tegen SV Rumbeke. ©  Gregory Van Gansen

FC Voorde Appelterre pakte met een overtuigende zege tegen Wielsbeke de eerste periode, maar ook KVC Jong Lede en VW Hamme haalden zwaar uit. Rode lantaarn Eendracht Aalter verraste door Wolvertem te kloppen.

FC Voorde-Appelterre bewees dat niet enkel topscorer Gil Figys de weg naar doel weet te vinden om periodekampioen te worden. Op een kwartier van het einde werd het feestje bij een 5-0-tussenstand al ingezet.

De aanvallers van KVC Jong Lede waren nog beter bij schot tegen SV Rumbeke. Van Peteghem (2) en Van Poelvoorde zorgden voor de helft van de zes treffers. “Na onze sterke tweede helft in Stekene trokken we nu de lijn door. Een vlotte zege, waar weinig op aan te merken was. De bezoekers moesten na een uur al met tien man verder, waardoor we nog meer ruimte kregen. We staan nu nog steviger in de top vijf. Tempo Overijse en Voorde-Appelterre lopen stilaan weg van de rest, maar alle andere ploegen in de reeks kunnen elke week verrassen of ontgoochelen. Dat is deze speeldag nog maar eens bewezen”, aldus Nils Van Poelvoorde.

Avanti Stekene kon na de thuisnederlaag tegen Lede geen revanche nemen op Eendracht Elene Grotenberge, waar het bleef steken op een 0-0-gelijkspel. Daardoor laat de thuisploeg Aalter en Wervik samen achter op een gedeelde laatste plaats.

Ook de aanvallers van Hoger Op Kalken vonden voor de tweede opeenvolgende week de weg naar het doel niet. Jasper Buyl trof in Roeselare wel de paal, maar een zege had van het goede te veel geweest voor de bezoekers, die het wel zonder Bonny en Schack moesten doen. Vrijdag krijgt Kalken al het bezoek van VW Hamme.

Datzelfde VW Hamme zette tegen Wervik (4-1-winst) de blamage van een week eerder op Wolvertem Merchtem goed. “Die zware nederlaag op Wolvertem kwam vooral bij het bestuur hard aan. Ik heb de spelersgroep deze week aangesproken op hun gebrek aan mentaliteit in die wedstrijd. Ik ben blij dat ze vandaag een reactie hebben getoond”, aldus sportief manager Behiels. De thuisploeg kwam snel op voorsprong en toen Vandamme enkele minuten later met rood naar de kant moest, was Wervik helemaal een vogel voor de kat. Toch kon de thuisploeg pas na de rust de wedstrijd helemaal beslissen.

Wervik deelt door de zware nederlaag nu de rode lantaarn met Eendracht Aalter, dat op de tiende speeldag eindelijk kon winnen. “We zijn nog lang niet afgeschreven”, klinkt het bij trainer Sucaet na afloop. Hij zag zijn ploeg na de rust op voorsprong komen, maar de bezoekers kwamen terug. “Na de 2-1 van Sam Janssens heeft iedereen zich dubbel geplooid en op karakter hebben we de buit binnengehaald. Met deze mentaliteit kunnen we dit seizoen zeker ons vel redden.”

De buren van KVE Drongen zagen in de slotminuut tegen Eppegem een verdiend punt alsnog verloren gaan. Assalhi had de bezoekers wel op voorsprong gebracht, maar Vanpoucke stelde kort voor het einde gelijk. Toen iedereen zich al met de 1-1 verzoende, zorgde opnieuw Assalhi voor een koude douche. (ies)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten