Voetbal 2de Provinciale B VC Ardooie- Jong Male: 3-2

Mathias Vackier wint periodetitel met Ardooie: “Zo lang mogelijk profiteren van de drive”

VC Ardooie viert hun eerste periodetitel na winst tegen rechtstreekse concurrent Male. ©  VDB

Brugge/ Ardooie -

Na de 0-2 in Lombardsijde speelde thuisploeg VC Ardooie haasje over met Jong Male in een rechtstreeks duel voor de eerste periodetitel. Het werd 3-2, Ardooie juichte, Male likt zijn wonden.

Benny Lingier

Male scoorde vlug 0-1 maar tussenin stond het 1-1. Cardoen en opnieuw Decoene diepten de kloof uit tot 3-1, Masselus scoorde de finale 3-2. Aanvoerder Mathias Vackier heeft echte Ardooise roots. “Mijn hele leven voetbal ik in Ardooie, op één jaartje na waarin ik probeerde bij OMS Ingelmunster, het latere Mandel”, aldus de aanvoerder. “Origineel wilden we bescheiden in de middenmoot eindigen maar in de voorbereiding bleek dat de lat hoger mocht. We mikten op de eindronde en die is op de tiende speeldag al binnen.”

“Devuyst en Prez ontbraken door blessures op het appel maar we zitten in een prima flow”, verduidelijkt Vackier. “Deze competitie is onvergelijkbaar met wat we vorig jaar beleefden. Zowel ons bestuur als de sportieve staf gaven te kennen dat de eerste periode totaal geen must was maar als de drive regeert, ga je door. Elk weekend hameren we erop dat één teken van verslapping niet getolereerd wordt. We moeten allemaal top en geconcentreerd blijven. Met de juiste mentaliteit, met flarden knap voetbal en veel jong enthousiasme zijn we van plan om een stukje aan de weg te blijven timmeren”, besloot Vackier.

“Het bleef helaas 3-2”, zuchtte de Maalse T1 Stijn Desmet. “Letterlijk àlles deden we eraan om te winnen maar de gelijkmaker lieten we in de slotseconden aan onze neus voorbij gaan. Sigmans pakte rood in de 45’ en dat kende gevolgen. Twijfelachtige beslissing, bij Ardooie deed zich een identieke fase voor.”

Rug rechten

“Vorige week was het balen na de 1-2-nederlaag tegen Koekelare”, gaat de coach verder. “Dit maakt het alleen erger. Negen weken stonden we als eerste gerangschikt maar op de cruciale tiende speeldag speelden we zowel onze leiderspositie als de beoogde eerste titel kwijt. Dat maakt het extra zwaar om te verwerken maar er valt niemand iets te verwijten. We vochten tot de laatste seconde wegtikte, soms schuilt de pech in een klein hoekje. Ardooie vormt een degelijk team met snelheid voorin, een ploeg die constant de diepte opzoekt. In hun elftal zorgen een paar jongens voor stabiliteit, hun winst is geen toevalstreffer. Bij ons volgt een korte decompressie, volgende week willen we klaar zijn voor Dosko Beveren. Laat ons de rug rechten op training, per slot van rekening volgen er nog twintig wedstrijden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten