Voetbal 2de Afdeling VV A

2DE AFDELING: Beloften blijven domineren, draws voor nieuwkomers KM Torhout en SV Oostkamp

Coach Bruno Debo van KVK Westhoek zag zijn manschappen nipt ten onder gaan in Merelbeke (archief).  ©  VDB

Torhout/Zulte/Brugge -

Ook na de tiende speeldag blijven de beloften de goed nieuws show brengen in tweede nationale. Jong Cercle en Jong Essevee wonnen beiden. Torhout speelde na de coachwissel gelijk en dat deed ook Oostkamp, maar er waren nederlagen voor Harelbeke, Gullegem en Westhoek

Koen Verdruye

Na de eerste nederlaag van het seizoen vorige week tegen Merelbeke scoorde Jong Cercle vijf keer in Oudenaarde en herpakte zich knap. Na de eerste periode staat Cercle puik tweede. “Ik zag na Merelbeke een grote ijver op training en zo hoort het en kenmerkt deze groep”, gaf trainer Bart Plasschaert mee.

Zijn collega Frederik D’Hollander incasseerde met Jong Essevee geen enkele goal tegen een zwak Erpe-Mere dat in Zulte demonstreerde hoe je vruchteloos tegen de degradatie strijdt. Essevee scoorde liefst zes keer. “We waren niet eens goed begonnen”, vond D’Hollander. “In de tweede helft speelden we het veel beter uit en was de match uiteindelijk snel gespeeld. We blikken tevreden terug op de eerste periode. Vergeet niet dat wij met een vaste ploeg spelen en zelden jongens van de A-kern opstellen.”

Tot dusver de winnaars. De twee nieuwkomers uit derde, Oostkamp en Torhout speelden gelijk. Voor Oostkamp gebeurde dat thuis in een risicomatch tegen Lokeren-Temse.

Torhout blijft het goed doen onder interimtrainer Geert Versavel. Hij won afgetekend tegen Petegem en pakte nu drie weken later in zijn tweede interimperiode een verdiend punt op Brakel.

In het Zuiden van de provincie krijgen Harelbeke en Gullegem maar geen regelmaat in hun prestaties en blijven onderin hangen.

KVK Westhoek is na een goede start wat aan het wegdeemsteren, zondag verloor het nipt in Merelbeke. “We kwamen op achterstand en hebben het dan moeilijk om terug te knokken”, gaf trainer Bruno Debo toe. “We misten ook Prez, Robaeys en Himpe, toch niet van de minsten. Volgende week moeten we ons zeker herpakken tegen Zelzate want dieper mogen we niet zakken.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten