Voetbal  2de Afdeling VV  Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT TWEEDE AFDELING: RFC Wetteren boekt gouden driepunter, FC Lebbeke zakt naar degradatieplaats

Nico Binst schonk KFC Merelbeke de volle buit tegen KVK Westhoek. ©  Geert De Rycke

Met een zege op Harelbeke rijfde Carl De Geyseleer met Eendracht Aalst de periodetitel binnen. “Een mooie bekroning, maar we moeten nu wel doorgaan op ons elan. Na een moeizame start brak Kakudji de ban op twee stilstaande fases.”

Francky Cieters boekte met RFC Wetteren een gouden driepunter op KSC Dikkelvenne. “Misschien zetten we een nieuwe stap naar volwassenheid met onze jonge ploeg. De voorbije weken vergaten we ons moment te grijpen en dan speel je met vuur. Dit keer leidde onze eerste voldragen actie meteen met een doelpunt. Na rust kregen we ruimte en dat leverde ons meteen een tweede treffer op. Zo tankten we vertrouwen wat ons vleugels gaf.”

Stefan Leleu ging met KSV Oudenaarde na het knappe gelijkspel op Aalst met 2-5 de boot in tegen Jong Cercle.

RC Gent kroop uit zijn dipje na een 0 op 12 met een 1-1-gelijkspel tegen titelverdediger Sparta Petegem, waar coach Bert Dhont nu drie ongeslagen matchen op rij telt. “De draw was billijk. RC Gent startte in overdrive en zag de gretigheid beloond met een goal. Nadien herstelden we het evenwicht en klommen langszij. Rienes Van Borm kopte in de slotfase een hoekschop op de deklat. We gingen op zoek naar de zege, maar kwamen twee keer goed weg op scherpe counters.”

Rode lantaarn Erpe-Mere United kreeg billenkoek bij Jong Essevee met 6-0.

Nico Binst bezorgde KFC Merelbeke de volle buit tegen Westhoek.

Olsa Brakel bleef op een brilscore steken tegen Torhout KM.

Ook de topper tussen Oostkamp en KSC Lokeren-Temse eindigde op een gelijkspel nadat Toon Janssen een achterstand ongedaan maakte.

KVV Zelzate plukte wel de volle buit op FC Gullegem.

Tom De Cock verzeilt met FC Lebbeke in stormweer na een 2-6-pandoering tegen Tongeren, waardoor de promovendus afzakte naar een degradatieplaats. “We verdedigden als miniemen tegen een volwassen ploeg. We misten de nodige mentaliteit wat verontrustend is en me tot selectiekeuzes zal dwingen.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten