Voetbal  2de provinciale C Eendracht Bazel - KSK Kallo: 0-1

Alkoubai is scherprechter van dienst in duel tussen Eendracht Bazel en KSK Kallo

Tom Verbert en Jordy Alkoubai (Kallo, rechts) willen de bal gelijktijdig wegtrappen.  ©  Erik Westerlinck

Kruibeke -

KSK Kallo rukte na het bezoek van Eendracht Bazel op naar de rustigere middenmoot in het klassement. Bazel daarentegen baalt. “We verdienden niet te verliezen”, zucht Filip Strobbe.

Dirk Van Bruysel

Ergens heeft de trainer van Bazel wel gelijk. In de eerste helft domineerde zijn team het gebeuren, maar Bruce Saoro Haba, Ibrahim Madah en Maki Hussein Yusuf kregen de bal niet voor Kallodoelman Cedric Van Duyse. Na de rust kregen we een ander spelbeeld, maar ook dan bleef Bazel op de counter loeren. Bazel begon steeds meer in een goede afloop te geloven en werd iet of wat overmoedig. Hiervan profiteerde Alkoubai om Beau Kusé te verslaan. In het slot van de wedstrijd kwam Jordi Van Hauter dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw lukte scoren niet voor Bazel.

“Dit is een flinke streep door de rekening”, geeft Filip Strobbe toe. “We hoopten om tegen Kallo onze opmars te kunnen inzetten. Kallo is een middenmoter die we best aankunnen, maar we schoten onszelf opnieuw in de voet. We missen iemand die de goal weet staan. Geef ons een killer en we staan daar niet. Er is nog niets verloren al worden de komende duels nu enorm belangrijk. We zullen ons volgende week allemaal dubbel moeten plooien om hekkensluiter KAV Dendermonde met lege handen achter te laten. De tweede periode wordt enorm belangrijk voor Bazel. Neen, niet met het oog op een periodetitel, maar de komende weken krijgen we onder meer Dendermonde en Sparta Waasmunster. Die matchen moeten ons punten opleveren zodat we opnieuw aansluiting krijgen met de ruime middenmoot.”

Twee gezichten

In het bezoekende kamp toonde Roland De Somviele zich opgelucht. “Ik heb vandaag een Kallo gezien met twee gezichten. In de eerste helft kropen we enkele keren door het oog van de naald, maar na de rust scoorde Jordy Alkoubai. Nadien hadden we nog voldoende mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar dat lukte niet meer.”

“Dankzij deze overwinning staan we nu in de buik van het klassement. De min of meer veilige middenmoot, waar wellicht niemand ons voor de competitie had willen plaatsen. Laten we het vel van de beer niet te snel verkopen, maar feit is dat we dankzij deze zege een tienpuntenkloof met de rechtstreekse degradatiekandidaten hebben. Bovendien denk ik dat KAV Dendermonde en Bazel twee ploegen zijn die ons niet meer kunnen bijbenen. Nu komt het er voor ons op aan om de playdowns te vermijden.”

“Wie had voor de competitie durven zeggen dat we zo snel in de buik van het klassement zouden staan? Dat het zo goed gaat komt omdat we punten pakken waar we moeten, ook al spelen we een mindere match, en dat we ook al enkele onverwachte punten grepen. Echt, ik vind dat we kunnen terugblikken op een geslaagde eerste periode.”

Aangeboden door onze partners