Voetbal 2de provinciale B VV Tielt

Nieuwe trainer Martin Monbaliu moet VV Tielt uit het moeras helpen: “Het is tijd voor verandering”

Martin Monbaliu was vier jaar als trainer aan de slag bij Jong Male, tot in 2020 corona uitbrak. Sindsdien wimpelde hij meerdere aanbiedingen af, maar het verhaal van VV Tielt kon hem nu wel bekoren. © Bart Vandenbroucke

Tielt -

VV Tielt opteerde voor Martin Monbaliu als opvolger voor de opgestapte T1 Cedric Renard. T2 Stijn Deman en beloftentrainer Jeroen Borrizée leidden zondag wel nog de ploeg in Bredene (5-0).

Benny Lingier

“Zij bereidden de match voor en het zou niet fair geweest zijn van mij om zomaar mijn plek op te eisen tegenover het duo dat een week eerder een 2-1-zege boekte tegen Lissewege. Ik had mijn inbreng, maar ik hield me op de vlakte”, vertelt Martin Monbaliu. “Vanaf dinsdag neem ik de sportieve leiding in handen. De match in Bredene schonk me de gelegenheid om alles perfect te analyseren. Bredene won met 5-0, maar die ploeg is buiten categorie en aast met recht en reden op de titel. Je kunt je nauwelijks voorstellen wat voor materiaal daar tussen de lijnen loopt op dit niveau. En dan ontbrak Michiel Jonckheere nog tegen ons.”

Monbaliu woont in Sijsele, waardoor zijn passage als trainer van de Oost-Vlaamse clubs Merendree en Ursel perfect te verklaren valt. “Ik maakte er vijf leuke seizoenen mee. Daarna ging ik voor vier jaar bij Jong Male aan de slag, tot 2020, toen corona toesloeg. Twee keer speelden we de eindronde, niet kwaad toch? Ik kreeg een aantal aanbiedingen voorgeschoteld, maar nergens stapte ik in het verhaal omdat het me niet bekoorde. Tielt lijkt me wel een deftige uitdaging. Vorig jaar had ik al contact met de club, maar na ons gesprek ging de deal niet door. Dit keer raakte alles wel in een stroomversnelling.”

“Ik besef voor welke zware opdracht ik sta”, vervolgt Monbaliu. “Onbegonnen werk wordt het niet, want Tielt staat met 9 op 30 niet op zijn plek. In Bredene noteerde ik wel vrij veel werkpunten. Misschien was het niet kwaad om de ploeg aan het werk te zien tegen zo’n kampioenenploeg, want alle pijnpunten kwamen onmiddellijk bloot te liggen. Het beschikbare potentieel moet volstaan, maar het is wel tijd voor verandering. Het is niet ondenkbaar dat sommige pionnen beter renderen op een andere plek van het schaakbord, daarom sluit ik positiewissels niet uit. In het begin wordt het zoeken, tasten, testen en veel puzzelen. Zowel het bestuur, de spelers, de aanhang als ikzelf hopen op een schokeffect dat zo vlug mogelijk tot de ultieme ommekeer leidt. Hopelijk zaterdag al in de thuisderby tegen Ardooie, dat vriend en vijand verraste door de eerste periodetitel weg te kapen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten