Voetbal Derde Afdeling A VW Hamme

Beau Ponnet en VW Hamme tonen weerbaarheid met ruime zege tegen Eendracht Wervik: “Een schop onder onze kont gehad”

Beau Ponnet scoorde tegen Wervik zijn tweede doelpunt van het seizoen. ©  Geert De Rycke

Hamme -

Vigor Wuitens Hamme pakte tegen Wervik een verdiende 4-1-zege. De Wuitens domineerden de hele wedstrijd en werden ook nog wat geholpen door bezoeker Vandamme, die na een dik kwartier al werd uitgesloten.

Ivan Elegeert

“We zijn heel geprikkeld aan de wedstrijd begonnen”, vertelt Beau Ponnet. “De zware nederlaag op Wolvertem Merchtem heeft lang nagezinderd. Sportief manager Marc Behiels heeft ons het ongenoegen van het bestuur overgemaakt. Onze prestatie vorige week was dan ook ondermaats. Ik kom er liever niet meer op terug. We hadden een duidelijk gebrek aan inzet en gingen er van uit dat alles wel los zou lopen. We hadden beter moeten weten, geen enkele wedstrijd win je zomaar. Inzet en karakter moet er altijd zijn. Dus ja, we hebben een schop onder onze kont gekregen en er werd tegen Wervik een duidelijke reactie verwacht.”

Die reactie kwam er vanaf de eerste minuut met offensief en doelgericht voetbal. Toen bezoeker Vandamme na een klein kwartier natrapte op Claeys en even later Mbow een voorzet van Van Osselaer inkopte lag de weg helemaal open. “We zijn nadien blijven doorduwen”, vervolgt Ponnet, die zelf eerst op de paal knalde, maar kort na de koffie dan toch voor de 2-0 zorgde. Toen ook Benkhaddouri met zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden en invaller Smet raak troffen, was het hek helemaal van de dam. “Jammer dat we in het slot nog een dom en vermijdbaar doelpunt slikten en aan de overkant kansen lieten liggen om het verschil nog groter te maken. Want dat had voor de supporters allicht nog mooier geweest.”

Collectief sterke prestatie

Toch is Ponnet tevreden. “Blij dat ik zelf eindelijk nog eens kon scoren. Mijn tweede treffer van het seizoen. Al hadden het er al enkele extra kunnen zijn. Want niet alleen vandaag, maar ook de voorbije weken stond het doelhout al eens in de weg. Anderzijds ben ik ook blij voor de ploeg. Want het was vandaag toch wel een collectief sterke prestatie. Ook onze invallers toonden dat ze ondanks het feit dat ze op de bank moesten beginnen, heel gemotiveerd waren en tegelijk ook voor een meerwaarde zorgden.”

Zelf is Ponnet na zijn zwaar schouderletsel van vorig seizoen weer volledig fit. “Ik voel af en toe nog een reactie, maar het hindert me niet. Ik wil dit seizoen dan ook de lat hoog leggen. Mijn eigen statistieken moeten de hoogte in. Het komt er nu op aan om de prestatie tegen Wervik de volgende weken een verlengstuk te geven. Want nu komen de topwedstrijden er aan en daarin kunnen we dus punten pakken en de kloof verkleinen met de top drie. Te beginnen met de derby van volgende vrijdag op Kalken. Voor die wedstrijd kunnen we opnieuw rekenen op Bavo De Witte, die vorige zondag geschorst was. Hoewel we hem tegen Wervik niet echt misten, blijft Bavo toch een belangrijke pion in ons team. Zowel tussen als naast de lijnen”, besluit de Hamse offensieve middenvelder.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten