Belgian Lions moeten vrijdag pak spelers missen in Turkije: ook Serron, Bleijenbergh, Schwartz en Delalieux ontbreken

Bondscoach Dario Gjergja moet vrijdag een pak spelers missen in de WK-kwalificatiewedstrijd in Turkije. © BELGA

Bondscoach Dario Gjergja selecteerde dertien Belgian Lions voor de komende WK-kwalificatieronde. Naast Hans Vanwijn (persoonlijke redenen) en Haris Bratanovic (hamstring) moeten ook Quentin Serron (voet/rib ), Loïc Schwartz (voet) en Vrenz Bleijenbergh (kuit) geblesseerd afhaken. Ook Jonas Delalieux (persoonlijke redenen) geeft forfait. De Belgian Lions arriveerden maandagavond in Istanbul en begonnen meteen aan de voorbereiding van de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in Istanbul en versus Turkije.

Patrick Ceulemans in Istanbul

Milan Samardzic, die zijn debuut viert bij de Lions, van Spirou Charleroi voegt zich bij de selectie. Ismael Bako, die woensdag met Virtus Bolgona nog een Euroleague wedstrijd moet afwerken, reist donderdag naar Istanbul en is beschikbaar voor de partij van vrijdag tegen Turkije. Retin Obsaohan speelt donderdag met ASVEL Villeurbanne nog Euroleague en de sportieve staf onderzoekt zijn aantreden. Hij speelt zeker maandag in de Mons Arena en versus Griekenland. De Belgian Lions prijken in poule I met 3 op 6 op een mooie derde plaats en zijn volop in de running voor een eerste WK-deelname. In februari 2023 staan de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op vrijdag 24 februari in Groot-Brittannië en tenslotte op maandag 27 februari in België en tegen Turkije. Van de vier groepen van zes zijn de eerste drie van elke poule geplaatst voor het wereldkampioenschap in 2023. Twaalf Europese ploegen nemen dus deel aan het WK dat doorgaat van 25 augustus tot 10 september 2023 en in Indonesië, Japan en de Filipijnen.

Selectie Belgian Lions: Thomas Akyazili, Ismael Bako, , Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Manu Lecomte, Alex Libert, Marlon Makwa, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Jonathan Tabu, Kevin Tumba, Andy Van Vliet, Milan Samardzic

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten