Voetbal 3de provinciale B 

Voor Hooglede is periodetitel slechts tussenstap richting hoofdprijs, terwijl Gits blijft verbazen: “We hebben geen reden tot klagen”

Het Hooglede van trainer Filip Comptaert (links) pakte de eerste periodetitel op basis van een beter doelsaldo dan het Gits van coach Ringo Taillieu (rechts). © Bart Vandenbroucke

Hooglede-Gits -

Het verlies tegen De Panne was een verrassing, het winnen van de eerste periodetitel niet, maar bij Eendracht Hooglede gaan ze dit seizoen voor niks minder dan de hoofdprijs. De buren van VP Gits grepen net naast de periodetitel, maar zijn als promovendus zeer tevreden over de gang van zaken. De voorzitters Jeffry Bolle en Peter Hanne blikken terug en vooruit.

Koen Verdruye

“Het resultaat in De Panne (1-0) viel natuurlijk dik tegen en was behoorlijk zuur”, aldus Hooglede-voorzitter Jeffry Bolle. “We hadden een bus ingelegd met de fans en dan is het zuur om te verliezen. De Panne was bijzonder gemotiveerd. Zij gooiden zich op elke bal en toonden iets meer grinta. Die periodetitel maakte natuurlijk veel goed, maar daar houdt het niet op voor ons. We stoppen onze ambitie niet onder stoelen of banken en hebben altijd gezegd dat de titel ons doel is. We hebben daar de spelersgroep voor en de trainer wil ons daarin volgen. Filip Comptaert levert hier fantastisch werk. Hij ademt en leeft voetbal. Hij is er echt van bezeten en dat zien we hier graag. 23 op 30 en die periodetitel, dat is mooi, maar we willen meer. We willen een stabiele club in tweede worden.”

Jeffry Bolle gaf wel het sportieve beleid uit handen aan Jelle Cool, ex-speler en ook sponsor. “Jelle voetbalde 30 jaar en doet dat uitstekend in samenwerking met Patrick Rogge. We zijn heel tevreden. Met uitzondering van die nederlaag in De Panne, want daar hadden we meer moeten en kunnen doen. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer. We willen nu doorstomen richting titel.”

Nieuw

“Wij gunnen de buren van Hooglede de periodetitel, want ze zijn ook de uitgesproken favoriet, maar tegen alle verwachtingen in waren wij er ook heel dichtbij”, aldus Gits-voorzitter Peter Hanne. “Ik moet wel toegeven dat we zondag in Staden (0-1) wat geluk hadden. Nu, we zijn nieuw in derde en veel spelers zoals Despeghel, Van Coolen en Devriendt verlieten ons, maar toch doen we het goed. We hebben geen reden tot klagen en willen zo snel mogelijk 35 punten. Derde ligt ons wel veel beter dan vierde. In derde wordt meer gevoetbald en dat speelt in onze kaart. We slikken weinig goals, ook dat is een deel van het succes. Er stromen veel spelers uit de jeugd door en dat is belangrijk, want we willen zoveel mogelijk jongens uit de omgeving in de eerste ploeg. Dat lukt goed. De spelers zijn ook gemotiveerd omdat ze bij ons in een leuk stadion en op een goed veld kunnen spelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten