Voetbal 3de provinciale B TSC Proven

Serge Vandevyvere niet langer T1 van TSC Proven na tegenvallende resultaten, T2 Kinoo neemt voorlopig over: “We kunnen en zullen scheve situatie nog rechttrekken”

T2 Christophe Kinoo neemt voorlopig de trainingen voor zijn rekening. © Bart Vandenbroucke

Poperinge -

De linkerkolom was het doel van TSC Proven, maar dat viel tot dusver dik tegen. Na de nederlaag van zondag tegen Zillebeke is Serge Vandevyvere niet langer trainer. Hij was pas sinds de zomer actief bij de club. Assistent Christophe Kinoo neemt voorlopig over.

Amaury Verdruye

Het gonsde maandagmiddag al van de geruchten dat TSC Proven en coach Serge Vandevyvere uit mekaar waren gegaan. De 0-2-nederlaag tegen Zillebeke, uitgerekend een ex-club van Vandevyvere, bleek er te veel aan. Proven staat momenteel op een teleurstellende voorlaatste plaats en telt na tien matchen slechts zeven punten. Maandagavond volgde dan een officieel bericht in de Facebook-groep van de spelers. Het bericht ging als een lopend vuurtje door de Westhoek. Zowel het bestuur als Vandevyvere waren maandagavond niet bereikbaar voor commentaar. In de Gentse studentenbuurt vonden we wel Fries Rosseel om een woordje uitleg te geven.

“We weten wel nog niet zoveel en moeten dit nieuws eerst intern even laten bezinken”, aldus de laatstejaarsstudent Handelsingenieur aan de Universiteit Gent. “Ik vind het ook wat delicaat om er veel over te zeggen. We werden op de hoogte gebracht over het ontslag van Serge Vandevyvere en vernamen ook dat onze T2 Christophe Kinoo de trainingen voorlopig overneemt. Voor de match van zondag tegen Ichtegem is er nog niets beslist.”

Over de exacte reden van het ontslag had Rosseel niet meteen een verklaring. “Zondag speelden we tegen Zillebeke onze zwakste match van het jaar. Als je de ambitie hebt voor de linkerkolom, moet het natuurlijk beter. We kregen er maar geen stijgende lijn in en dat is jammer. Deze ploeg heeft zeker de kwaliteiten om uit dit dal te kruipen. We hebben veel voetballend vermogen en de perfecte mix voor derde provinciale. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de scheve situatie nog kunnen en zullen rechttrekken.”

Rosseel, die op hoog niveau werd opgeleid bij KV Kortrijk en SV Roeselare, kent het huis nog niet zo goed in Proven. Hij kwam pas tijdens de voorbereiding over van tweedeprovincialer FC Poperinge, waar het voetbal moeilijk combineerbaar werd met zijn studies. “Poperinge heeft de ambitie om over te gaan naar eerste provinciale en dan moet je steeds beschikbaar zijn. Bij Proven sta ik steeds in de basis, ook al train ik enkel op donderdag. Het is een toffe en warme club die het verdient om snel uit het dal te kruipen en naar die beoogde linkerkolom te klimmen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten