Zoo-fans zamelen weer geld in voor hun favoriete beestjes

De cover van de kalender van 2023 met de Mechelse olifanten.  ©  Kris Lamon

Mechelen, Antwerpen -

De fans van Zoo Antwerpen en Planckendael tonen zich opnieuw van hun creatiefste en gulste kant. Om geld in te zamelen voor hun favoriete dieren verkopen ze elk jaar tal van zelfgemaakte spullen.

Bieke Lathouwers

In Planckendael is het Kris Lamon uit Muizen (Mechelen) die het voortouw neemt. Zij startte na de dood van olifantenpeuter Qiyo in 2018 met het verkopen van spullen met daarop zelfgemaakte olifantenfoto’s. Meestal foto’s van Qiyo, maar ook de rest van de olifanten komt aan bod. Twee keer per jaar zet Kris de trein weer op de rails om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om hun steentje bij te dragen voor het goede doel. Bij de eindejaarsactie doen de kalenders het elk jaar erg goed, maar verder zijn er ook zakagenda’s, balpennen, mokken, fluovesten, handdoeken en nog veel meer te verkrijgen.

Zo ziet de zakagenda eruit. ©  Kris Lamon

De hele lijst is te vinden op de Facebookgroep De olifanten van Planckendael of via krislamon@telenet.be. Via datzelfde mailadres kunnen ook bestellingen worden doorgegeven. De opbrengst van de actie gaat traditiegetrouw naar het Qiyofonds van de Zoo en Planckendael. In haar eentje zamelde Kris al meer dan 24.000 euro in.

“Met deze actie erbij hoop ik de kaap van 25.000 te ronden”, duimt ze. “Ik denk wel dat het zal lukken, want er zijn al zo’n driehonderd items besteld. Iedereen kan zijn bestelling doorgeven en betalen tot 25 november. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de mensen alles in handen hebben tegen Kerstmis.”

Kerstkaartjes

In de Antwerpse Zoo zorgt Ronny Mullens uit Mortsel opnieuw voor beestige kerstkaartjes. “De actie is niet zo groot als vorig jaar, maar de omstandigheden zijn er nu niet naar”, zegt hij. “Toch is alle hulp voor de Zoo nog altijd meer dan welkom. Daarom wil ik ook dit jaar mijn steentje bijdragen met deze actie. Hopelijk zijn er nog fans die er hetzelfde over denken en bestellen ze ook nu weer enkele kaartjes.”

Een van de kerstkaarten die de fans kunnen bestellen ten voordele van de Antwerpse Zoo. ©  Ronny Mullens

Ronny maakte tien kaartjes met daarop een winterse fotocollage waarin enkele bewoners van de Antwerpse Zoo zijn verwerkt. “De kaartjes kosten 50 cent per stuk om ze te laten maken. Alles wat de mensen er meer voor geven, gaat integraal naar een volgend peterschap van Zoo-fans.”

©  Ronny Mullens

De kaarten zijn te bestellen via lamolu@skynet.be, de volledige collectie is te bekijken op de Facebookpagina Fans Zoo van Antwerpen. (bl)

https://www.facebook.com/groups/olifantenvanplanckendael/permalink/3436576373244178

https://www.facebook.com/groups/525686720919067/permalink/2455304817957238

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten