Voetbal 1ste Provinciale Excelsior Mariakerke

Jelle Cherlet timmert bij Excelsior Mariakerke gestaag aan terugkeer na meniscusoperatie: “Recente vijftien op achttien kan tellen”

“We mikken op een vijfde plaats”, zegt Jelle Cherlet (r.), hier op een archiefbeeld in duel met Victor Novo Rey van Drongen. ©  Nic Declercq

Gent -

Na een povere competitiestart lijkt Excelsior Mariakerke stilaan klaar voor het grote werk. Met vijftien op achttien oogt het tussentijdse rapport alvast erg veelbelovend. Toch blijft ancien Jelle Cherlet, die revalideert na een meniscusblessure, heel nuchter. “We moeten wel op onze hoede zijn. Het is niet omdat we nu een mooie reeks neerzetten dat we nu plots op onze lauweren mogen rusten”, weet Cherlet.

Stefan Smet

Het seizoen startte nochtans moeizaam voor de Gentenaren. Zo liet Mariakerke zelfs een heel povere een op twaalf noteren. “Dat was toch niet zo fijn”, vertelt Cherlet. “Gelukkig zijn we op tijd wakker geschoten. Een verklaring kan ik nog altijd niet geven. We slikten enorm veel tegendoelpunten en dan houden we plots enkele keren de nul. Ik hoop volgende week de looptraining te hervatten en een weekje later is het de bedoeling om aan te sluiten met de groepstraining, al wil ik natuurlijk ook niets forceren.”

Sinds enkele weken lijkt de kentering definitief te zijn ingezet. De recente vijftien op achttien liegt er niet om. “Dit kan tellen”, zegt Cherlet met een glimlach. “Die slechte start is op die manier toch netjes uitgewist. Daar zijn we heel tevreden mee. De sfeer in de kleedkamer is nu uiteraard ook net wat meer opgewekt. Iedereen blijft nu ook nog net iets langer hangen in de kantine met de goedkeuring van de coach”, grijnst Cherlet. “We moeten wel op onze hoede zijn. Het is niet omdat we nu een mooie reeks neerzetten dat we nu plots op onze lauweren mogen rusten.”

In de rangschikking prijkt Mariakerke ondertussen ook alweer op een fraaie gedeelde vijfde plaats. “Dat is toch net iets meer in de buurt van onze prognose. We mikken dit seizoen op een vijfde plaats, die ambitie durfden we vooraf ook gewoon uit te spreken. Daar was ook niets fout mee, want we hebben daar ook gewoon de kwaliteit voor in onze groep. Misschien zorgde het wel voor wat meer druk, ook al is dat voor mij persoonlijk geen nadeel.”

Volwassen voetballen loont

Vorig weekend werd er nog knap met 0-2 gewonnen op bezoek bij KSK Vlaamse Ardennen. “Dat was toch weer een volwassen prestatie van onze groep. Vlaamse Ardennen is een stugge ploeg waar je het nooit makkelijk hebt. Het is een altijd heel moeilijk te bekampen tegenstander, die met Ndikumana een gevaarlijk heerschap in de voorlinie heeft lopen. Die zege was dan ook weer een nieuwe opsteker. Bovendien houden we ook weer de nul, dat is ook voor onze doelman Preben Van Buynder fijn. Hij is aan een ijzersterk seizoen bezig en nu de punten én de clean sheets ook volgen, is dat extra leuk voor hem.”

Nu volgt er alweer een thuiswedstrijd tegen Denderhoutem, dat twee punten minder telt dan Mariakerke en op de tiende plek gerangschikt staat. “Wij gaan voluit voor de zege, maar in onze reeks kan iedereen van elkaar winnen. Makkelijke matchen zijn er gewoon niet bij. Ook tegen Denderhoutem zullen we op dezelfde manier moeten blijven voetballen: ietsje volwassener, maar soms moet je ook wat geluk hebben. Dat moet je ook durven erkennen. Minder fijn nieuws was er voor Bavo Van Acker, die vorige week een bijzonder zware knieblessure opliep. Er wacht hem een lange revalidatie.”

Aangeboden door onze partners