Een van de beste groenterestaurants ter wereld bevindt zich in Gent: “Klanten het creatieve vegetarisme leren kennen”

Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed werd beloond met een plek in de We’re Smart Green Guide. ©  fvv

Gent/Merelbeke -

Sterrenrestaurant Vrijmoed in de Vlaanderenstraat is verkozen tot het vierde beste groenterestaurant ter wereld. Amaranth in Merelbeke is de beste nieuwkomer in België.

Lotte Ruysschaert

De ‘We’re Smart World Awards’ werden uitgereikt in Barcelona, en bekronen de beste groenterestaurants ter wereld. De Nieuwe Winkel uit Nijmegen van chef Emile van der Staak is de nieuwe nummer 1 wereldwijd. Drie plaatsen lager staat Vrijmoed op nummer 4.

Chef Michaël Vrijmoed is blij met de erkenning en de wereldwijde belangstelling voor de plantaardige keuken. “Het is mijn passie om onze klanten de wereld van het smaakvolle en creatieve vegetarisme te laten verkennen. Gerechten maken op basis van groenten is dus altijd al een groot deel van onze filosofie geweest”, zegt hij.

Amaranth in Merelbeke kreeg de Discovery Award toegereikt. Die zet de inspanningen van nieuw ontdekte talenten op het vlak van groenten en fruit in de kijker. “Plantaardig koken is niet meer weg te denken uit de gastronomische keuken. Het wordt een vast onderdeel van het culinaire landschap. We zijn vereerd om deel uit te maken van deze evolutie. Omdat het niet alleen ons aangaat, maar ook alle toekomstige generaties”, zegt chef Pieter-Jan Lint.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten