Voetbal  3de Provinciale D VJ Baardegem

Sven Vyverman viert met VJ Baardegem periodetitel ondanks nederlaag: “Genekt door ex-coach en ex-ploegmaat”

Sven Vyverman: “We speelden een mindere match en dat werd afgestraft.” ©  Gregory Van Gansen

Baardegem -

VJ Baardegem mocht zondag de periodetitel vieren, met dank aan KVK Ninove B dat SK Aaigem op een pandoering trakteerde. Ondanks een 3-4-nederlaag tegen Kerksken-Haaltert stond Wiezenaar Sven Vyverman (30) toch in het vierende kamp.

Wim Redant

Sven Vyverman blikte met gemengde gevoelens terug op de vreemde ontknoping in de strijd om de periodetitel. “Dat we dat eindrondeticket op zak hebben, is een enorme opsteker”, zegt Vyverman. “Het is wel jammer dat we de wedstrijd verloren. We werden genekt door mijn ex-coach Luc Peerlinck en mijn ex-ploegmaat Yannick Van Impe. Ik wist wel dat Peerlinck een tactisch plan zou uitdokteren om ons het leven zuur te maken. Kerksken-Haaltert mikte op snelle uitbraken via de flank en beschikte met Pieter Brijs over een ideaal counterwapen. Met een goalgetter als midvoor Van Impe beschikte Kerksken ook over een ideaal aanspeelpunt. Toch moeten we de hand vooral in eigen boezem steken. We speelden een mindere match en dat werd afgestraft. Na tachtig minuten hoorden we op het veld dat Aaigem zwaar in het krijt stond zodat de periodetitel wenkte omdat ook Smetlede daags voordien al was gestruikeld. We probeerden in de slotfase nog de scheve situatie recht te zetten, maar daar slaagden we niet in.”

Leidersplaats verdedigen

Vyverman is aan zijn tweede seizoen bezig bij Baardegem waarmee de verdediger, beroepshalve een IT-consultant in de sector van de Human Resource, vorig seizoen degradeerde. “We zaten vorig jaar in een loodzware reeks in het Waasland. Misschien promoveren we wel dit jaar en komen dan hopelijk in de B-reeks terecht in tweede provinciale. Het bestuur zet helemaal geen druk, maar de groep wil zo hoog mogelijk eindigen. Smetlede en Aaigem zijn vooralsnog verrassende rivalen. We klopten Smetlede twee keer vlotjes in de beker. Tegen Aaigem verloren we nadat we drie goals in geschenkverpakking hadden weggegeven. Tegen Sint-Antelinks en Kerksken-Haaltert kenden we een offday, de overige zeven matchen wonnen we.”

Zondag trekt Baardegem naar Smetlede. “We verdedigen onze pas verworven leidersplaats in een topper. Binnenkort recupereren we met Devin De Smet ook nog een sterkhouder. Ik voel me in mijn sas bij Baardegem nadat ik ook al vijf mooie jaren heb beleefd met een titel in tweede provinciale en een paar seizoenen in eerste provinciale. Met Baardegem hebben we het vooral moeilijk tegen defensieve ploegen. Dan komen onze flankspelers minder goed uit de verf.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten