VACATURE. Word jij onze nieuwe journalist in Brugge en de wijde regio?

©  rr

Brugge -

Ben je altijd nieuwsgierig wat aan de hand is als je in de verte een sirene hoort of een brandweerwagen ziet voorbijkomen? Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van de mensen achter de feiten? Leg je vlot contacten en ben je thuis in Brugge en omgeving? Dan ben jij de freelance journalist naar wie wij op zoek zijn!

Redactie

Het Nieuwsblad is op zoek naar een freelance (misdaad)journalist voor het regionale nieuws uit Brugge. Samen met je nieuwsmanager volg je het nieuws op de voet en ga je actief op zoek naar de beste verhalen uit jouw eigen streek.

Als onze lokale verslaggever zoek je de verhalen over de mensen achter de feiten. Je krijgt tijd om je eigen netwerk uit te bouwen. Niet alleen bij de hulpdiensten, maar ook bij tal van andere organisaties en personen op het terrein. Ook sociale media kennen geen geheimen voor jou en je bent thuis in de digitale wereld. Nieuws houdt zich niet aan de kantooruren, dus weekend- en avondwerk schrikken je niet af.

Gezond nieuwsgierig

Je bent gezond nieuwsgierig en wil weten waar die dikke rookpluim in de verte vandaan komt. Je bent geïntrigeerd door de fascinerende wereld van politie en brandweer. Niet alleen de grote misdaad, maar ook de verhalen met een grote impact op de mensen in jouw buurt: een inbrakenplaag, de hulpactie van de buren nadat een zware brand een woning in de as heeft gelegd of de toevallige voorbijganger die de eerste hulp toediende na een verkeersongeval. Tegelijk zoeken we ook de mooie verhalen over andere onderwerpen die in een stad als Brugge overal te vinden zijn.

Een relevant diploma in de journalistiek is mooi meegenomen, maar zeker niet het enige wat telt. Je moet het vooral willen maken als journalist.

Mooiste job ter wereld

Je krijgt alle kansen bij Het Nieuwsblad om te groeien als journalist en als mens. Je maakt deel uit van Het Mediahuis, de grootste speler in het Vlaamse medialandschap.

Voel je het kriebelen om mee de actualiteit te bepalen in jouw regio? Bekijk dan hier de uitgebreide vacature en stel je vandaag nog kandidaat.

©  rr

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt