Voetbal 3de provinciale B TSC Proven

Serge Vandevyvere reageert op vertrek bij TSC Proven: “Ik nam zelf ontslag om een schokeffect te creëren”

Serge Vandevyvere was nog maar sinds deze zomer aan de slag als coach van TSC Proven. © vdb

Poperinge -

Het vertrek van Serge Vandevyvere bij TSC Proven maakte nogal wat emoties los. Niet in het minst bij de coach zelf. “Ik nam zelf ontslag om een schokeffect te creëren”, reageerde Vandevyvere uiteindelijk ook zelf.

Amaury Verdruye

Maandagavond raakte bekend dat Serge Vandevyvere niet langer coach van TSC Proven was. Het bestuur van de club wou niet reageren en dinsdag kwam naar buiten dat het Vandevyvere zelf was die de handdoek in de ring had gegooid.

“We gaan als twee goede partijen uiteen”, vertelde Vandevyvere in een reactie. “Het bestuur was ontgoocheld dat ik afscheid nam, want hun geloof in een goede afloop was nog steeds aanwezig. Ik had echter het gevoel dat ik niks meer uit deze ploeg kon halen. Daarom maak ik nu plaats voor een nieuwe trainer. Het vuur tussen de spelers en mezelf was misschien wat uitgedoofd. Ik heb het beste voor met TSC Proven en heb niets liever dan dat ze zich dit seizoen kunnen redden. Vandaar ook de reden dat ik nu een stap opzij zet.”

Vandevyvere was nog maar sinds deze zomer aan de slag als coach van TSC Proven, maar de trein raakte nooit onder stoom. Het team kon dit seizoen nog maar twee keer winnen en bekleedt momenteel de voorlaatste plaats. Trainer ad-interim Christophe Kinoo zal deze week de trainingen en hoogstwaarschijnlijk ook de komende wedstrijd op Ichtegem leiden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten