Voetbal 2de provinciale B

Kanegem, Heist en Loppem geven teken van (te willen over)leven: “Iedereen onderin steekt een tandje bij”

Trainers Tommy Careel (Kanegem), Dimitri Delporte (Heist) en Birgen Baes (Loppem) kunnen een beetje herademen. ©  vdb, do

Zedelgem & Knokke-Heist -

De onderste gelederen roeren zich. Kanegem en Heist hielden de volle buit thuis, Loppem stond op het nippertje twee punten af. Tielt verloor maar ook Snaaskerke en Lichtervelde wonnen zodat alles onderin heel krap op mekaar kleeft.

Benny Lingier

Heel lang zag het ernaar uit dat SV Loppem de 1-2-voorsprong in Koekelare vast zou houden, maar in de toegevoegde tijd maakte de thuisploeg nog gelijk. “We speelden een degelijke match”, oordeelde T1 Birgen Baes. “De winst tegen Lichtervelde vorige week pepte ons op, maar in Koekelare liepen we in blessuretijd onterecht tegen de lamp. Onderbeke moest met een blessure op het veld blijven omdat alle wissels doorgevoerd waren. Onze 4 op 6 klinkt positief, maar het doet pijn als je nog twee punten prijs moet geven. Nu onderschatten we Lissewege niet, maar het is een tegenstander die we de baas moeten kunnen.”

FC Heist herademde in de vorm van een 1-0-zege tegen Club Roeselare, een goaltje van De Blanck. “Gelukkig pakten we de drie punten, want iedereen onderin steekt een tandje bij”, besefte T1 Dimitri Delporte. “Ik verwacht dat we tot Nieuwjaar voor elk puntje zullen moeten knokken, maar nadien moeten we met dit team de middenmoot halen. Net herstelde jongens zoals Voordecker, Claessens, Dewaele of Yoni Delporte moesten we te vroeg brengen door ernstige blessures of breuken bij Raes, Catteeuw, Maene en Vervalle. Elferink liep een scheurtje op én verstuikte zijn voet. We wonnen dit seizoen van Bredene en Club Roeselare, twee teams die positief ingesteld zijn en zich niet ingraven. Het lijkt alsof we beter uit de verf komen tegen zulke ploegen.”

Dosko Kanegem tekende voor een opzienbarende 2-1-overwinning tegen Zwevezele. “De bezoekers waren onthoofd door drie schorsingen en een blessure, maar toch blijft het een zwaar kaliber”, wist T1 Tommy Careel. “We overleefden echter de strijd dankzij onze alerte keeper en het feit dat Zwevezele veel pech kende. Na onze winst na een slechte match in Snaaskerke wonnen we nu opnieuw, maar we speelden na de rust de geboden ruimte en mogelijkheden onvoldoende uit. We scoren nog te weinig en daarom volgde er geen groots feest. Ik speelde nooit op de omschakeling omdat het met een dominante ploeg niet nodig is, maar nu zijn we ertoe gedwongen. Enkele vaste waarden ontbreken, maar iedereen geeft zich voluit. Hopelijk geeft deze zege ons een boost en kunnen we mits winst in de zespuntenmatch Lombardsijde bijbenen in het klassement.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten