Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke

Uitgesloten Remko Vandamme excuseert zich bij Rumbeekse ploegmaats: “In het heetst van de strijd verloor ik even de controle over mezelf”

Remko Vandamme kreeg op Jong Lede (6-1) na een half uur bij een 2-0-stand een rode kaart na een impulsieve reactie. © Bart Vandenbroucke

Roeselare -

SV Rumbeke kreeg er op Jong Lede zwaar van langs (6-1) en heeft stilaan nood aan punten. Winst zaterdag voor eigen publiek in de zespuntenwedstrijd tegen Elene-Grotenberge zou enorm veel deugd doen.

Geoffrey Vandenbulcke

Promovendus Rumbeke begon met 7 op 9 uitstekend aan het nieuwe seizoen, maar sindsdien oogt de buit met slechts 2 op 21 bijzonder mager. Zondag gingen de blauwhemden in Lede met 6-1 zwaar onderuit. De uitsluiting op het halfuur van Remko Vandamme speelde de afgetekende nederlaag uiteraard in de hand. “Ik moet mij verontschuldigen tegenover mijn ploegmaats”, zegt de 20-jarige Vandamme. “In het heetst van de strijd verloor ik even de controle over mezelf. Op een hoekschop kreeg ik een slag in mijn gezicht. Ik reageerde en werd het kind van de rekening. Een reactie met kwalijke gevolgen dus, maar ook zonder mijn uitsluiting hadden we het allicht niet gered. We stonden op dat moment al met 2-0 in het krijt.”

Remko Vandamme speelde de voorbije seizoenen bij FC Gullegem, waar hij af en toe van het grote werk mocht proeven. “Vorig seizoen werd ik afgeremd door blessures en kwam ik weinig aan spelen toe”, vertelt de Geluwenaar. “Om meer speelkansen te krijgen, koos ik voor Rumbeke. Ik heb nog geen spijt gehad van mijn overstap, maar ik moet het uit noodzaak als spits doen en dat is niet mijn beste positie. Het best kom ik tot mijn recht op de flank, maar je hoort mij niet klagen. Ongeacht waar de trainer mij posteert, ik probeer er het beste van te maken. De jongste weken hebben we weinig reden tot juichen, maar de sfeer blijft goed. Ik ben er zeker van dat we het zullen rooien.”

Geen reden tot paniek

Ook T2 David Vlieghe denkt er zo over. “Op voorwaarde dat we snel weer aanknopen met een overwinning. Hopelijk lukt dat zaterdag al tegen Elene-Grotenberge. Als we de Oost-Vlamingen kunnen kloppen, zetten we hen op vijf punten en kunnen we al tegen een stootje. We scoren echter moeilijk en slikten de jongste weken ook te gemakkelijk goals. Toch is er nog altijd geen reden tot paniek. We hebben wel al geleerd dat er volgend seizoen een kwaliteitsinjectie moet gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten