Daders gevat na dertig diefstallen aan tankstations

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Etterbeek -

De politie heeft twee mannen opgepakt die de laatste maanden zo’n dertig diefstallen in voertuigen zouden hebben gepleegd aan verschillende Brusselse benzinestations. De daders sloegen telkens toe wanneer de bestuurder aan de betaalautomaat stond, waarna ze stiekem het voertuig openden en aan de haal gingen met waardevolle voorwerpen.

Chris Verhaeghe

“Verschillende politiezones werden de laatste maanden geconfronteerd met een stijgend fenomeen van diefstallen in voertuigen aan tankstations”, zegt een woordvoerder van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe).

Het ging om feiten in Kraainem, Wezembeek-Oppem, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Schaarbeek en Evere. “Het onderzoek van onze zone wees uit dat twee daders hun wandaden in samenspraak uitvoerden en tankstations uitkozen waar de bewaking beperkt was, meer bepaald stations zonder pompbediende.”

Modus operandi

“De door de daders gebruikte modus operandi was steeds dezelfde. Wanneer het slachtoffer bij de betaalautomaat stond, benaderde een van de mannen discreet het voertuig, vaak op zijn hurken, en opende het niet vergrendelde portier van het voertuig. Die dader ging dan aan de haal met de waardevolle voorwerpen die zich in de auto bevonden. Vaak ging het om een handtas. Na een in de diepte uitgevoerd onderzoek konden de daders gevat en voorgedragen worden bij een onderzoeksrechter, die besliste hen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.”

De politie raadt bestuurders aan om geen waardevolle voorwerpen op de passagierszetel te laten liggen tijdens het tanken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten